Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Haziran 2022 15:25 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 17:37

Türkiye'den Hollanda'ya gönderilecek 'özel kedi' kayboldu! Bulana para ödülü verilecek

Antalya'da yaşayan Finlandiyalı bir aile, Hollanda'da bir aileye sahiplendirilmek üzere havalimanına götürdüğü kediyi kontroller sırasında kaybetti. Bir bacağı ampute olan kediyi günlerdir arayan hayvansever aile, kediyi bulana para ödülü vereceklerini söyledi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Türkiye'den Hollanda'ya gönderilecek 'özel kedi' kayboldu! Bulana para ödülü verilecek
kedi,Antalya

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan ve Sari Syrjala sokakta yaralı buldukları yavru bir kediyi veterinere götürdü. 9 haftalık olan kendinin bir bacağı aldığı yaralar sonucu ampute edilmek zorunda kaldı. 3 bacağıyla yaşamam tutunan kediyi aile ilk önce kendileri sahiplendi. Gerekli bakımları yapılan kedinin tüm gerekli belgeleri tamamlandı ve kayıt altına alındı.

PANİKLEYİP KAÇTI, KAYIPLARA KARIŞTI

‘Sjorse’ ismi verilen kediyi bir süre sonra Hollanda’dan bir aile sahiplenmek istedi. Pasaportu bulunan kedi, gerekli izinlerin ardından aileye gönderilmek üzere havalimanına götürüldü. Antalya Havalimanı’nda güvenlik kontrolü sırasında kutusundan çıkarılan kedi panikleyerek kaçtı. Yapılan tüm aramalara rağmen kedi bulunamadı.

BULANA PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK

Bir haftadır kedisinden haber alamayan Sari Syrjala, büyük üzüntü yaşadı. Kediyi bulmak için büyük çaba harcayan Syrjala şöyle konuştu:

“Sokakta bulup, yardımcı olduğum kediye güzel bir yuva bulmuştuk. Tüm belgeleri, aşıları, kayıtları mevcut. Günlerdir arıyoruz ama bir sonuç alamadık. Umuyorum bir an önce bulunur. Aç susuz 3 bacağıyla nasıl yaşayacak. Kaçamaz, korunamaz, inşallah en kısa sürede buluruz. Sjorsje'yi bulana yada olduğu yeri haber verene 2 bin TL ödül vereceğiz. Bulan veya görenler insaniyet namına haber versin. Görenler box ve yaş mama ayarlayıp içine girmesini sağlayabilirsiniz” dedi.

Sari Syrjala, güvenlik kontrolleri esnasında çok fazla kedi ve köpeğin kaybolduğunu ve bulunamadığını, hayvanlar için bir oda tahsis edilmesinin önemli olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...