Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Temmuz 2019 17:01

Kazdıkça tarih çıkıyor! Önce lahit, şimdi de mezar

Bursa'nın İznik ilçesinde önceki yıllarda 3 adet lahit bulunan bölgede bu defa pişmiş topraktan yapılmış mezar bulundu.

Kazdıkça tarih çıkıyor! Önce lahit, şimdi de mezar
lahit,,mezar,,arkeoloji,

Bursa'nın İznik ilçesinde pişmiş topraktan yapılmış mezar bulundu. Uzmanlar, mezarın çatkı şeklinde kiremitten yapıldığını ve sıradan olduğunu söyledi. 

TARLA GEÇTİĞİMİZ YIL KAMULAŞTIRILDI

Hisardere Köyü yolu üzerinde definecilerin kaçak kazılarıyla ortaya çıkan lahit mezarların olduğu tarla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçen yıl kamulaştırılmıştı. Roma dönemi lahit mezarlığı olan bölgede bugünden itibaren arkeolojik kazılar başladı. İznik Müze Müdürlüğünce başlatılan kazıları Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aygün Ekin Meriç yürütüyor.

KİREMİTTEN MEZAR ORTAYA ÇIKARILDI

Bir haftadır yürütülen kazılarda bugün geç Roma dönemine ait çatkı şeklinde kiremitten yapılmış mezar ortaya çıkarıldı. Edinilen bilgiye göre, mezarın içerisinde değerli bir eşyaya rastlanılmadığı, sıradan pişmiş topraktan yapıldığı öğrenildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...