Tgrt Haber
10 Temmuz 2019 12:38

Kendisini öldüresiye döven kocasını mahkemede savundu

Eskişehir’de kocası tarafında öldüresiye dövülen kadın, ablaları tarafından açılan davanın duruşmasında kocasını ablalarına karşı savunması duruşmaya katılan herkesi şaşırttı.

Kendisini öldüresiye döven kocasını mahkemede savundu
darp,,kadına şiddet,,mahkeme,,beraat,

Eskişehir’de kocası tarafında öldüresiye dövülen kadın, mahkemede kocasını savunarak beraat almasını sağladı.

HAYATİ TEHLİKE YAŞADI

Eskişehir’de 1 Şubat 2019 tarihinde meydana gelen olayda, kocası Sercan A., tarafından kemer, kürek ve kavanoz ile feci şekilde darp edilen ve bu sırada 5 aylık hamile olan Nezaket A., hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle uzun süre hastanede tedavi altına alınmıştı. Olay sonrasında Sercan A., polis ekipleri tarafından yakalamış, ardında çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Olay sonrasında Sercan A. hakkında Nezaket A.’nın ablaları Rahmine Taş, Yasemin Törü tarafından da kendilerine ‘Tehdit ve hakaret’ edildiği gerekçesiyle dava açılmıştı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Eskişehir 6’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmaya eşini dövdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Sercan A., darp edilen Nezaket A. ile ablaları katıldı. Duruşmada konuşa sanık Sercan Alır, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Sercan A., duruşmadaki ifadesinde, “Telefon görüşmesi sırasından tehdit hakaret etmedim. Eşimin ablaları ilk önce telefonda bana hakaret etti. Ben suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. 

KENDİSİNİ DARP EDEN KOCASINI SAVUNDU

Şiddete maruz kalan Nezaket A. ise duruşmada verdiği ifadede herkesi şaşırttı. Hakimin sorusu üzerine ‘maalesef bunlar benim ablalarım’ diyen Nezaket A., şunları söyledi: 

“Bahsi geçen telefon konuşmaları yanımda gerçekleşti. Telefonun hoparlörü açıktı. Önce Yasemin ablam küfretti, daha sonra Rahime ablam küfretti. Ayrıca eşimin konuşmasında tehdit içeren bir söz yoktu. Onları hakaretlerine karşı eşim Sercan da küfretti.” 

MAHKEME BERAAT VERDİ

Duruşma sonrasında hâkim kararını açıkladı. Hâkim, tehdit içeren somut bir delilin bulunmadığı gerekçesiyle Sercan A.’ın ‘Tehdit ve Hakaret’ suçlarından beraatına karar verdi. 

Nezaket A.'nın ablaları, kız kardeşlerinin ifadeleri hakkında şaşkınlıkları ve tepkilerini gizleyemedi. Kardeşinin hayatından şüphe ettiklerini söyleyen ablaları, Sercan A.'nın, dışarı çıkınca kardeşlerini öldüreceğini öne sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...