Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Kasım 2021 09:13

Kiliseye silahlı saldırıyı vatandaşlar engelledi

ABD'nin Tennessee eyaletinde bulunan Nashville kentindeki bir kilisede silahla mihraba çıkan kişi, kilisede ibadet eden vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirildi.

Kiliseye silahlı saldırıyı vatandaşlar engelledi
kilise,abd,saldırı

Nashville Işık Misyonu Pentekostal Kilisesi'nde dün düzenlenen silahlı saldırı girişimi, kilisede ibadet eden kişilerce engellendi. Nashville polisi, olaya dair yaptığı açıklamada, West Trinity yolu üzerinde yer alan Nashville Işık Misyonu Pentekostal Kilisesi'nde dün vatandaşlar ibadet ettiği sırada 26 yaşındaki Dezire Baganda'nın elinde silahla kilisenin mihrabına çıktığını söyledi.

Silahlı saldırgan ardından ibadet edenlere silahını doğrultarak ayağa kalkmalarını istedi tam o esnada bir vatandaş, saldırganın arkasından sırtına atladı ve kilise de bulunan diğer kişilerin de yardımıyla saldırgan etkisiz hale getirildi.

Kiliseye silahlı saldırıyı vatandaşlar engelledi

Yaşanan olayda ateş açılmadığı ve yaralanan olmadığı belirtilirken, Baganda'nın kilisenin bir üyesi olmadığı, fakat daha önce ayinlere katıldığı aktarıldı.

Kiliseye silahlı saldırıyı vatandaşlar engelledi

Olayın ardından gözaltına alınan Baganda'nın tüm kiliselerin ve okulların "kurşunlanması" gerektiğini belirttiği ifade edildi. Ayrıca Baganda'nın 10 Kasım'da mahkemeye çıkacağı ve 15 kez ağır saldırı suçuyla karşı karşıya kalacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...