Tgrt Haber
26 Haziran 2021 11:45

Kilyos Caddesi kesin korunacak hassas alan sayıldı

İstanbul'un yeşillikler içindeki en güzel yollarından biri olan ve doğal sit alanı olarak korunan Sarıyer'deki Kilyos Caddesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Kilyos Caddesi kesin korunacak hassas alan sayıldı
istanbul,sarıyer,sil alanı,resmi gazete

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 6 şehirdeki bazı bölgeler 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescillendi.

DENİZE KADAR AĞAÇLIKLA ÇEVRİLİ YOL

6 ildeki bazı bölgeler "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi. Bu bölgeler arasında İstanbul'un en güzel manzaralı yol güzergahlarından biri olan ve denize kadar ağaçlık alan içinde bulunan Sarıyer'deki Kilyos Caddesi de yer aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; doğal sit alanı olarak korunan ve durumu yeniden değerlendirmeye alınan Kilyos Caddesi ve yakın çevresi, kesin korunacak hassas alan olarak tescil edildi. Böylece kentte azalan el değmemiş dokunun korunması için önemli bir adım atılmış oldu.

5 İLDE DAHA BENZER UYGULAMA

Söz konusu kararda Muğla, Antalya, Balıkesir, Sivas ve Bolu'daki bazı doğal sit alanları da benzer şekilde tescillendi. Buna göre kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi kararlaştırılan yerler şöyle:

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Umurça-Kumbahçe-Kızılağaç Mahalleleri Kıyı Kesimi Doğal Sit Alanı, Antalya'nın Manavgat ve Serik ilçelerindeki Köprüçay Havzası Doğal Sit Alanı, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yer alan Yelken Adası Doğal Sit Alanı, Muğla'nın Milas ilçesindeki Tuzla Gölü ve Çevresi Doğal Sit Alanı, Sivas'ın Zara ve Hafik ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Tödürge Gölü potansiyel doğal sit alanı ve Bolu'nun Seben ilçesi sınırlarındaki Hocaş Köyü Fosil Ormanı ile Muslar Kaya Yerleşimi.

Diğer yandan Resmi Gazete'deki bir başka karara göre, Muğla sınırlarında yer alan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine yönelik 17 Ocak 2018 tarihli ve 2018/11264 sayılı Bakanlar Kurulu kararının ekindeki "17/K1" numaralı alanın doğu sınırları yeniden belirlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...