Tgrt Haber
26 Kasım 2021 15:09

Kırık cep telefonuyla akıl almaz dolandırıcılık

Mersin’de bir kişi elindeki kırık telefonla bilerek otomobillere çarptığı ve “Telefonumu kırdın” diyerek sürücülerden zorla para aldığı tespit edildi. Ekiplerin ihbar üzerine takibe aldığı kişinin oyunu ortaya çıkınca gözaltına alındı.

Kırık cep telefonuyla akıl almaz dolandırıcılık
Dolandırıcı,Mersin,Polis,Telefon

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, özel aracıyla seyir halindeyken yol kenarındaki bir erkek şahsa aynasının çarptığını, ardından durarak yanına gittiğini, şahsın çarpmanın etkisiyle cep telefonunun yere düşüp kırıldığını ve zararının karşılanmasını istediğini belirtti. Bunun üzerine şahsa 800 lira verdiğini kaydeden müşteki, bunun bir dolandırıcılık olabileceğini düşünerek emniyete geldi.

KAMERALAR İNCELENDİ

Şikayet üzerine bölgedeki tüm güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelinin daha öncede benzer suçlardan birçok suç kaydı bulunan A.M. olduğunu tespit etti. Kamera incelemesinde şüphelinin kasıtlı olarak müştekinin aracına çarptığı ve öncesinde camı kırık cep telefonunu yere atarak camının kırıldığı izlenimi verdiği, ayrıca yine aynı yöntemle Ş.K. isimli şahsı da dolandırmaya çalıştığı belirlendi.

DOLANDIRICI SERBEST BIRAKLDI

Bunun üzerine şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan ekipler, Antalya’da yaptığı operasyonla şahsı gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...