Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Mart 2019 12:16

Kırım'da, nadir görülen 2 beyaz aslan doğdu

Kırım’da bulunan Safari Park'ta dünyada çok nadir görülen 2 adet beyaz aslan dünyaya geldi.

Kırım'da, nadir görülen 2 beyaz aslan doğdu
beyaz aslan,kırım

Kruger tipi Afrika Aslanları'nda çok nadir görülen renk mutasyonuyla dünyaya gelen ve dünyada sayıları 300’e yakın olduğu tahmin edilen beyaz aslan türlerinden 2 tanesi dünyaya gözlerini açtı. Kırım’da bulunan Safari Park'ta dünyaya gelen beyaz aslanlara Miladi ve Rocky isimleri verildi. Taygan Safari Parkı sahibi Oleg Zubkov, hayvanat bahçesinde dünyaya gelen beyaz aslanların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve veterinerlerin beyaz aslanlarla ilgilenerek olası bir olumsuzluğun önüne geçtiklerini söyledi. Zubkov, hayvanat bahçesinde yeni doğan yavru beyaz aslanlarla birlikte toplamda 20 adet beyaz aslanın bulunduğunu söyledi. 

Beyaz aslanların değerine paha biçilemiyor 
Hayvanat bahçesi sahibi Oleg Zubkov yeni doğan beyaz aslanlarla ilgili bilgi vererek, "Bunlar dünyada nadir görülen aslan türlerinden. Dünyada sadece birkaç yüz adet bulunuyor. Bu tür beyaz aslanların çoğu Güney Afrika’da bulunuyor. Avrupa’da da bazı hayvanat bahçelerinde de var. Anne aslan geçtiğimiz yıl doğan yavrusunu emzirmedi. Ama yeni doğan beyaz aslan yavrularını emziriyor. Bu aslanların değeri sürekli soruluyor. Bu türlerin değeri konusunda kimse rakam söyleyemez. Çünkü bu aslanlara paha biçilemiyor” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...