Tgrt Haber
21 Haziran 2021 20:39

Kocaeli'de nüfusun yarısı aşılandı

Türkiye’de aşılama çalışmaları son sürat devam ederken Kocaeli’de nüfusun yarısı aşılandı

Kocaeli'de nüfusun yarısı aşılandı
Türkiye,Kocaeli,aşı,aşılama

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de aşılama çalışmaları son sürat devam ediyor. Son 1 Haftada 7 milyondan fazla yapılan aşılama ile birlikte Türkiye’de normalleşme süreci hızlanarak devam etti. Kocaeli’de koronavirüse karşı yapılan aşı çalışmalarında 1 milyonuncu aşı, İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Aşıyı yapan hemşire Neslihan Kalkan ve aşı olan Fuat Soğuksu, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ile bir araya geldi. Aşılamada gelen son noktayı değerlendiren Pehlevan, “Pandeminin en büyük mücadele silahı aşı. Ciddi bir aşamaya geldik. Kocaeli’de toplam 2 milyona yakın bir nüfus olduğunu düşünüysek, en azından yarısında aşılama yoluyla önemli bir aşama kaydettik. Çok hızlı bir aşılama süreci yaşıyoruz. Tüm sağlık personelimiz olağanüstü bir çabayla bu aşılama çalışmalarına katılıyor” dedi.

AYNI ALINAN RANDEVU İLE AŞI OLDU

Aynı gün alınan randevu ile aşı olduğunu belirten Fuat Soğuksu ise “Devletimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim. İnşallah bu zor günleri de hep birlikte aşacağız. Herkes aşısını olsun. Bu aşı ile bu hastalığı yeneceğiz” diye konuştu. Sağlık çalışanlarının yorulduğunu belirten hemşire Neslihan Kalkan ise “Vatandaşlara duyarlı olmalarını, mücadelede bize destek olmalarını, bu aşılamaya destek olup bir an önce bu korona virüs belasından kurtulmamızı diliyorum. Hepimiz canla başla çalışıyoruz. Gerçekten sağlıkçılar olarak çok yorulduk. Ama elimizden gelen mücadeleyi sunuyoruz. Vatandaşlardan da aşıdan korkmamalarını belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...