Tgrt Haber
13 May 2021 12:44

Konteyner kentte kalan depremzede çocukların bayram sevinci

Elazığ depreminden sonra konteyner evlerde kalan çocuklar Ramazan Bayramı sevinci yaşadı.

Konteyner kentte kalan depremzede çocukların bayram sevinci
depremzede,,elazığ,,bayram,

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem herkesi derinden yaralamıştı. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu depremin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Elazığ'da deprem sonrası konteyner evlerden oluşan geçici barınma evleri kuruldu. Bazı vatandaşlar TOKİ’den çıkan evlere yerleşirken, henüz evlerine yerleşmeyen vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bayramı buruk kutladı. Kent merkezindeki Doğukent Mahallesi'nde konteyner kentlerde yaşayan aileler, evlerinden çıkmadan bayramı kutlarken, Vali Erkaya Yırık’ın özel izniyle çocuklar barınma merkezi içinde şeker topladı.

MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNDU

Konteyner kentte yaşayan çocuklar, arkadaşlarıyla kapı kapı gezerek şeker topladı. Şeker toplayan çocukların ise mutluluğu gözlerinden okundu.  

Konteyner kentte arkadaşlarıyla toplandıklarını belirten çocuklardan Caner Yıldız, “Konteyner kentte şeker topluyoruz. Eski bayramları hatırlatmasa da yine de çok güzel geçti” diye konuştu.

Çocukları ve gençleri mutu etmeye çalıştıklarını ifade eden vatandaşlardan Ercan Karataş, “Allah devletimize zeval vermesin ama yine de elimizden geldiğince yine de çocuklarımızı ve gençlerimizi mutlu etmeye çalışıyoruz. Eski bayramları yaşayamıyoruz ama yine de gençlere bu bayramı yaşatmak istiyoruz. Çocukların şeker toplamaya gelmesi bize moral veriyor. Yoksa eve kapanıp bir ömür geçmez. Çocuklar olmasa bayramı komple bitirmiş sayacağız. Sağ olsunlar çocuklar bize bayramı yaşatıyorlar” dedi.

Depremzedelerden Emin Güngör, “Çocuklar kapıları çalıp bayramlaşıyorlar. Eski bayramları aratmıyorlar. Hastalık dolayısıyla biraz etkilendik eski bayramları göremiyoruz. Cenab-ı Allah inşallah bu hastalığı dünyadan kaldırıp eski günlerimize ve bayramlarımıza dönmemizi sağlar” ifadelerini kullandı.

Hastalığı atlatmanın kendi ellerinde olduğunu dile getiren Refik Çoştu ise, “Kanun ve tüzüklere uyacağız. Bayramdır çocuklar içindir. Bugün ben TOKİ’den geldim. 17 gündür içerideydim. Gelir gelmez çocuklar sağ olsun bayramımızı kutlamaya geldiler. Vatandaşlarımız ve komşularımızla bayramlaştık. Allah beterinden saklasın. Çocukların gelmesi beni duygulandırdı. Herkes güzel elbiselerini giyinmiş, saçını taramış biz yine aynıyız. Bundan beterleri de var Allah’a hamdolsun, şükürler olsun” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...