Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ekim 2021 09:30

Antalya Konyaaltı'ndaki orman yangını kontrol altında

Antalya'nın Konyaaltı ilçesine bağlı Tülek mevkiinde yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen orman yangını, ekiplerin karadan ve havadan yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Konuya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Konyaaltı, Kemer Köyü/Mevki yangınını ekiplerimiz kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Antalya Konyaaltı'ndaki orman yangını kontrol altında
antalya,orman yangını,kemer,konyaaltı

Antalya'da gece saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alındı.

Konyaaltı ilçesinenin Tülek mevkiinde yıldırım düşmesi sonucu ormanlık alanda yangın çıktı. Arazinin sarp ve engebeli olması sebebiyle yangına hava kararana kadar 2 helikopterle müdahale edildi. Kızılçam ağaçlarının yoğun olduğu bölgeye bir süre önce yer ekiplerinin ulaşıp müdahalede bulunduğu öğrenildi. 

ALEVLER KONTROL ALTINDA

Ekiplerin yoğun müdahalede bulunduğu orman yangını, öğle saatlerinde kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı bekir Pakdemirli, konuya ilişkin yaptığı açıklama yaparak, "Konyaaltı, Kemer Köyü/Mevki yangınını ekiplerimiz kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Antalya Konyaaltı'ndaki orman yangını kontrol altında

KEMER DE YANIYOR

Kemer ilçesine bağlı Göynük Mahallesi Üçoluk Yaylası mevkisindeki ormanlık alanda başlayan yangına çok sayıda ekip müdahalede bulunuyor. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevleri söndürmek için Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 13 arazöz, 4 helikopter, 2 dozer ve çok sayıda orman işçisi müdahale ediyor.

Havanın aydınlanmasıyla beraber 4 helikopter, yangının söndürmek için havadan yoğun müdahaleye başladı. Ekipler, sarp ve kayalık alandaki yangının kontrol altına almaya çalışıyor.

Antalya Konyaaltı'ndaki orman yangını kontrol altında

YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ YILDIRIM

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, AA muhabirine, akşam saatlerinde başlayan yangını kontrol altına alma çalışmalarının halen devam ettiğini söyledi.

Yangının yıldırım kaynaklı olduğunun tahmin edildiğini ifade eden Topaloğlu, "Rüzgarın yön değiştirmesi ve arazinin sarp olması müdahaleyi güçleştiriyor. Orman Bölge Müdürlüğünün uzman ekipleri şu anda yangına müdahale ediyorlar. Belediyemizin 3 arazöz ve 30 personeli ile Büyükşehir Belediyesine ait 5 arazöz yardım etmek için bekliyor. Ekiplere su ve ayran takviyesinde bulunduk" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...