Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Eylül 2021 10:31

Konya’nın ardından Karaman! Yüzey yarıkları 2 metreyi buldu

Konya Ovası’nda görülen yüzey yarıkları Karaman’da da oluştu. Bir pancar tarlasında başlayan ve 200 metre uzunluğundaki yüzey yarığının bazı yerlerde derinliği 2 metreyi aşıyor.

Konya’nın ardından Karaman! Yüzey yarıkları 2 metreyi buldu
karaman,,yüzey yarıkları,,konya,,konya ovası,

Merkeze bağlı Çoğlu köyü Uzunkuyu mevkisinde bir pancar tarlasında oluşan ve yaklaşık 200 metre uzunluğundaki yüzey yarığı tarla sahibi başta olmak üzere herkesi korkuttu. Mini obruğu andıran yarığın bazı yerlerinin derinliği ise 2 metreyi aştığı görüldü.

500'ÜN ÜZERİNDE OBRUK OLUŞTU

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yüzey yarığının oluştuğu tarlada incelemelerde bulundu. Mehmet Bayram, Konya Ovası’nda sıkça görünen ve artan obruklar ile yüzey yarıkları maalesef son yıllarda Karaman’da da sıkça görülmeye başladığını söyledi.

Konya’nın ardından Karaman! Yüzey yarıkları 2 metreyi buldu

Merkeze bağlı Çoğlu köyü Uzunkuyu mevkisinde bulunan bir pancar tarlasında yaklaşık 150-200 metreye uzunluğunda ciddi bir yüzey yarık gördüklerini ifade eden Bayram, “Bunların nedenlerine bakmak gerekiyor. Küresel ısınma, suyun aşırı kullanımı ve kuraklığın etkisiyle yeraltı sularımızın çekilmesinden dolayı Konya’nın Karapınar ilçesinde 500’ün üzerinde obruk oluşmuştu. Geçtiğimiz günlerde yine Konya’nın Adakale Mahallesi ile Emirgazi ve Karapınar ilçelerinde oluşan yüzey yarıkları bizim bölgemizde de görünmeye başladı" dedi.

İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY GÖRÜYORUM

Tarla sahibi Abdurrahman Sever ise, pancar tarlama yağmurlama kurmaya geldiğimde gördüm ki yarık oluşmuş. Bende böyle bir şeyi ilk defa görüyorum. Bu durum karşısında herkes çok şaşırdık. Yeraltı sularının azalması sonucu oluştuğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...