Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Temmuz 2021 14:22

Köpeği sıkıştırıp dakikalarca vurdu

​Adana’da balkonda köpeğine acımasızca işkence yapan kadın kameraya yakalandı. Komşusunun çektiği görüntüleri sosyal medyada yayınlanan kadına bin 33 lira para cezası verildi. Meclis'ten geçen kanun yürürlüğe girmiş olsaydı 3 ila 6 ay arasında hapis cezasına çarptırılabilecekti.

Köpeği sıkıştırıp dakikalarca vurdu
hayvan hakları,köpek,​Adana

Bir kadının evinin balkonundaki köpeğe eziyet ettiği görüntüler sosyal medyada yayımlandı. Komşusunun çektiği videoda Sümeyye Ş. kadının balkondaki köpeğe defalarca tokat ve tekme attığı görüldü. Sosyal medyada paylaşılan ve tepki çeken görüntünün altına yapılan yorumlarda ise ailenin sürekli hayvanlara eziyet ettiği iddia edildi.

Bu görüntüler üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri harekete geçerek köpeğe eziyet eden kadını bulmak için çalışma başlattı.

1033 LİRA PARA CEZASI VERİLDİ

Polis kısa sürede kadının Sümeyye Ş. olduğunu belirledi. Polis daha sonrada kadının adresine giderek hayvana eziyet etmekten bin 33 lira para cezası yazdı. Köpek de kadından alınarak barınağa teslim edildi.

Hayvanları koruma kanunu geçtiğimiz ay Meclis'ten geçmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından yürürlüğe giercek kanunda hayvanlara işkence edenlere ağır yaptırımlar getiriliyor. Buna göre hayvanlara eziyet ve işkence edenlere 3 ila 6 ay arasında hapis cezası verilecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...