Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 May 2021 10:06

Korkulan oldu, kuraklık çekirge getirdi

Bitlis’in Mutki ilçesinde, kuralık nedeniyle milyonlarca çekirge bölgeyi istila etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çekirgelerin ürediği bölgelerde ilaçlama çalışması başlattı.

Korkulan oldu, kuraklık çekirge getirdi
Çekirge,Kuralık,Bitlis,Mutki,İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bitlis’in Mutki ilçesinde, kuralık nedeniyle milyonlarca çekirge bölgeyi istila etti.  Ekili alanlara zarar vermeden üreme merkezlerinde yapılan ilaçlama çalışmalarına Mutki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emrullah Bayrak da katıldı. Bu yılın kurak geçmesi nedeniyle çekirgelerin daha fazla ürediğine dikkat çeken Mutki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emrullah Bayrak, bu dönemde ilaçlama yapılması gerektiğini, aksi halde çekirgelerin uçmaya başlamasıyla mücadelenin mümkün olmayacağını söyledi.

Korkulan oldu, kuraklık çekirge getirdi

"ÇOK ZARAR VERECEKLER"

Bayrak, “Her yıl bu dönemlerde çekirge ile ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz. Kurak geçen bir yıl yaşıyoruz. Bu da çekirge gibi tarım zararlılarının bu bölgede üremesine neden oluyor. Sonbahar döneminde bu bölgedeki çiftçilerimize eğitim yayım çalışmamızı yapmıştık. Çekirge ile ilgili alınması gereken tedbirleri de anlatmıştık. Bu dönem çekirgelerin tam çıkış dönemi, bunlarla ilgili olarak nereden çıktığını, nerelerde ürediğini bize gelip bilgi verdiler. Bizler de ekiplerimizle birlikte gelerek ilaçlamamızı yaparak daha tarlalara girmeden önlemlerimizi aldık. Yağış olmadığından dolayı çekirgelerin yeşil alanlara doğru ilerlemesi başladı. Çekirgeler henüz tam uçmadan önce ilaçlama yaptık. Eğer kanatlanıp uçmaya başlasalardı, mücadelemiz daha da zor olacak ve belki de çok zarar vereceklerdi” dedi.

Korkulan oldu, kuraklık çekirge getirdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...