Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ekim 2020 14:51

Korkutan açıklama: Vaka sayısının en yüksek aşamasındayız

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İçişleri Bakanlığı koordinesinde “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” sloganıyla gerçekleştirilen korona virüs denetimlerine katıldı. Şıldak, "Balıkesir ili genelinde şu ana kadar yaşadığımız vaka sayısının en yüksek aşamasındayız" diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

Korkutan açıklama: Vaka sayısının en yüksek aşamasındayız
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak

Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve denetim ekipleriyle buluşan Vali Hasan Şıldak, daha sonra şehrin en işlek caddeleri arasında bulunan Milli Kuvvetler Caddesi’nde iş yeri denetimlere katıldı. 

"Hiçbir zaman Balıkesir iyi durumda mesajı vermedik”
Vali Hasan Şıldak yaptığı değerlendirmede şunlara dikkat çekti:
“Gördüğümüz tablo gerçekten artık işletmelerimizin, iş yerlerimizin, sokaktaki vatandaşımızın dış ortamlarda bulunan herkesin daha dikkatli olduğu şeklinde bir izlenime sahibiz. Bu bizi memnun ediyor. Ancak demek ki içinde bulunduğumuz durumu değerlendirirsek; bu kadar dikkatli olmak bile yetmiyor, daha fazlası gerekiyor. Çünkü geçen hafta vaka sayılarındaki artışa geçtiğimiz hafta işaret etmiştim, artış devam ediyor. Balıkesir ili genelinde şu ana kadar yaşadığımız vaka sayısının en yüksek aşamasındayız. Vatandaşlarımızdan duyarlılık derecelerini en üst seviyeye çıkarmaları gerektiğini, artık tedbirin de ötesine geçip, tedbirlerle yaşamak gerektiğini hatırlamak durumundayız. Yani bu şu demek oluyor; evet, biz Haziran ayında iyiydik, Temmuz ayında vakalarımız yükselmeye başladı, Ağustos, Eylül’de bu devam etti. Vaka sayıları zaman zaman yatay seviyelere gelmekle beraber hiçbir zaman istediğimiz oranda bir vakasızlık durumu yaşamadık. Bizde hiçbir zaman “Balıkesir vaka sayılarında çok iyi, Balıkesir çok iyi seviyede” ifadelerini kullanarak halkımıza bu yönde bir mesajımız olmadı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...