Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2021 13:48

Korona virüsün uğramadığı kaplıcadaki balıklar şifa saçıyor

Dünyada yalnızca Sivas'ta bulunan doktor balıklara yoğun talep var. Şifa saçan balıklar, sedef ve egzama hastalıklarına iyi geliyor.

Korona virüsün uğramadığı kaplıcadaki balıklar şifa saçıyor
korona virüs,kaplıca,balık,şifa,egzama,sedef,hastalık

Sivas'ın Kangal ilçesine bağlı "Kangal Balıklı Kaplıca"daki doktor balıklara büyük ilgi gösteriliyor. Sedef, egzama benzeri cilt rahatsızlığı olan kişiler, 37 derece sıcaklığındaki selenyumlu suyun içine girerek kendisini bu balıklara tedavi ettiriyor. Ünü ülke dışına taşan balıklar için yurt dışından pek çok kişi kaplıcayı ziyaret ediyor. Hastalar yaklaşık bir hafta içerisinde sağlığına kavuşabiliyor.

Koronanın uğramadığı şifalı kaplıca

Kaplıcanın yer aldığı bölgede şu ana kadar koronavirüs vakasına rastlanmaması nedeniyle, kaplıca suyundaki selenyumun virüse karşı iyi geldiği tahmin ediliyor. Yine de Covid-19 sebebiyle ziyaretçiler alınan önlemler eşliğinde tedavi oluyor.

"Almanya ve İstanbul'daki doktorların faydasını görmedim"

Bir arkadaşının önerisiyle Almanya'dan kalkıp Sivas'a gelen Ramazan Aydoğan, sedef hastalığının günden güne iyiye gittiğini dile getirdi. Almanya'da doktor doktor dolaşmasına rağmen hastalığına çare bulamadığını söyleyen Aydoğan şöyle konuştu:

“Kaşıntı yapıyor yatamıyorsun, insan utanıyor bu lekelerden dolayı. Almanya’da gitmediğim doktor hastane kalmadı. Türkiye’de İstanbul’daki doktorlara da gittim. Hatta özel krem de yaptırdık. Hiçbir faydasını görmedim. Burayı Sivaslı bir arkadaş önerdi. İnternetten baktım, balıklı çermiğe o da babasını getirmiş. 10 gün kalmış iyileşmiş. Bana Alman doktor da burayı söyledi. 'Git oraya, faydasını görürsün' dedi. Öylesine çıktık. 4 bin kilometre yol geldik. Faydasını görüyoruz, yaralar iyileşti.”

"Yaralarım kaybolmaya başladı"

Kaplıcaya Ankara'dan gelen Cemal adlı bir sedef hastası da tedavinin kısa sürede yararını gördüğünü belirtip, "Bende sedef başladı. Sivaslı bir çocukluk arkadaşım vardı. Burayı o tavsiye etti. Yaralara faydası olacağını söyledi. Ben de atladım buraya geldim, faydası oldu. Hafiften kaybolmaya başladı, azda olsa. Biraz daha uzun süre kalmamız lazım. Sedef ve egzama hastaları burada yüzde 90 fayda görür” ifadelerini kullandı.

Korona virüsün uğramadığı kaplıcadaki balıklar şifa saçıyor

"Sedef ve egzamaya yan etkisi olmayan tek tedavi yeri burası"

İşletmenin sahibi olan Türkiye Kaplıcalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Ünsal, kaplıcadaki tedavinin hastalarda yan etkisinin olmadığını savunup şunları söyledi:

Burası dünyada tek olan suyuyla, balığıyla özellikleriyle 37 derece sıcak suda selenyumu, silisyumu olan, çeşitli bilinmeyen mineral olan bilim insanlarının sürekli üzerinde çalışma yaptığı bilimsel bir kaplıca. Sedef ve egzama hastalarının yan etkisiz dünyada tek tedavisi olan yer Kangal Balıklı Kaplıcası'dır. İçerisinde selenyumu olduğu için de antiseptik özelliği vardır. Yüzlerce, binlerce insanı yıllık tedavisini eder gönderir. Bunun yanında diğer başka cilt ve iç hastalıklarına da iyi geliyor ama öne çıkardığımız hastalık sedef ve egzama hastalığıdır. Dünyanın her yerinden de insanlar geliyor. Balıklı kaplıcada tedavi oluyorlar. Gelen hastalarımız bir hafta gibi kısa bir sürede aradaki farkı görüyorlar. 21 gün boyunca kendilerini balıklara ve suya teslim ediyorlar.

“Dişsiz balıklar vantuzlamayla hastaların yaralarını alıyor”

Kaplıcadaki selenyumun kendine has olduğuna dikkat çeken Fuat Ünsal, “Sudaki selenyum zaten ilaçtan ötedir. Buranın selenyumu kendisine has bir selenyum olan bir yer, hiçbir yerde olmayan selenyum eriği balıklı kaplıcada vardır. Balıklar dişsizdir, vantuzlamayla insanlardaki sedef egzama hastalıklarının yaralarını alır. Aldığı içinde kısa sürede suyla temasını sağlar. Suyla temasını sağlayan yara kısa sürede tedavi olur. Onun için yan etkisi olmayan, kortizon kullanılmayan, ilaç kullanılmayan her şey doğal usullerle her türlü tedaviyi yaparak buradan insanları evlerine gönderiyoruz” şeklinde görüş belirtti.

"Korona virüse rastlanmayan ender yerlerden biri"

Korona virüs salgınının başından bu yana kaplıcada vakaya rastlanmadığına dikkat çeken Ünsal, sözlerine şöyle devam etti:

Bilimsel olarak bizim çevremizde tanıdığımız profesörlerimizin çalışmaları ve incelemeleri var. Onlar da bu konuya bakıyorlar. Selenyumun korona virüse faydası olduğu tespit edildi zaten. Reklamlarda dahi çıkıyor. Bizimki doğal bir selenyum. Doğal bir selenyum olduğu için bizde daha korona virüse rastlanmadı. 14-15 aydır bu bela üzerimizde ama çok şükür bizim kaplıcamızda daha bir tane vakaya bile rastlanmadı. Personelimizden de bizlerden de korona virüs olan yok. Korona virüs rastlanmayan nadide yerlerden bir tanesi burası. Burası çok özel bir yer, gelip burada sağlıklarını bulabilirler. Korona virüse gelince bizim bölgemizde, buraya yakın köylerde burayı kullanan insanlarda hiçbir şekilde korona virüs olmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...