Tgrt Haber
03 Ağustos 2021 16:54

Koronavirüs hakkında merak edilen soru cevaplandı: Ne zaman kan verilebilir?

Kızılay Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu yaklaşık bir buçuk yıldır süren koronavirüs salgınında, hastalığı atlatan kişilerin ne zaman kan verebileceğini açıkladı.

Koronavirüs hakkında merak edilen soru cevaplandı: Ne zaman kan verilebilir?
Kızılay,kan bağışı,korona virüs

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında azalan kan stokları nedeniyle Kızılay yetkililerince sıklıkla kan verme çağrısında bulunuluyor. Koronavirüse yakalanarak hastalığı atlatan kişilerin, vücut bağışıklığının düşmemesi adına ne kadar süre sonra kan verebilecekleri en önemli merak konularından bir tanesi olurken Kızılay Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu, yaptığı açıklama ile bu konuda merak edilenleri yanıtladı.

28 GÜN SONRA KAN BAĞIŞI YAPILABİLİR

Pandemiden dolayı daha çok kan ihtiyacı olduğunu belirten Kızılay Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu; koronavirüs geçirenlerin de belirli bir süreden sonra kan vermesinde sakınca olmadığını açıkladı. Başkan Gençoğlu, "Koronavirüs geçirmiş olanlar; karantina bitiminden 28 gün sonrasında kan bağışı yapabilirler.  Aşı olanlar, aşı olduktan 1 hafta sonrasında kan bağışında bulunabilirler. Hijyenik ortamda Niğde Ömer Halisdemir meydanında kan alımını gerçekleştiriyoruz. Herhangi bir tereddüt etmeden Niğde halkı gelip burada kan bağışı yapabilirler” dedi.

Gençoğlu ayrıca, “Niğdeli olan Ahmet Arda ve onun gibi lösemi hastası olanlara kök hücre bağışı yapmak için Niğdeli vatandaşlarımızı Ömer Halisdemir meydanında bulunan kan aracımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...