Tgrt Haber
28 Temmuz 2020 10:56

Kurbanlık fiyatları 2020 / Küçükbaş kurbanlık fiyatı / Büyükbaş kurbanlık fiyatı

Kurban Bayramı için sayılı günler kala hayvan pazarlarında hareketlilik giderek artmaya başladı. Bütçesi için en uygun kurbanlıkları arayan vatandaşlar, ortalama kurbanlık fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki 2020 kurbanlık fiyatları ne kadar? Büyük şehirlerde ve diğer şehirlerde büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? Detaylar haberimizde...

Kurbanlık fiyatları 2020 / Küçükbaş kurbanlık fiyatı / Büyükbaş kurbanlık fiyatı
Kurbanlık fiyatları 2020,Küçükbaş kurbanlık fiyatı,Büyükbaş kurbanlık fiyatı,2020 kurbanlık fiyatları,,illere göre kurbanlık fiyatları,,İstanbul kurbanlık fiyatları,,Ankara kurbanlık fiyatları,,İzmir kurbanlık fiyatları

Kurban fiyatları, yaklaşan bayram tatiliyle birlikte gündemde merak edilmeye başlandı. Büyükbaş ve küçükbaş kurban kesmek isteyenlerin sayısında artış yaşanıyor. Dini vazifelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar kurban Pazar alanında dana, koç, koyun, keçi fiyatlarında bütçelerine uygun tercih yapacak. Peki Kurban fiyatları ne kadar? Küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları 2020 ne kadar oldu?

KURBANLIK FİYATLARI 2020

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurbanlık fiyatlarının illere ve canlı ağırlığa göre farklılık göstermekle birlikte, büyükbaşta 5 bin ile 30 bin lira, küçükbaşta ise 800 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişeceğini, canlı ağırlık fiyatının da kilogram başına büyükbaşta 19-30 lira, küçükbaşta 22-35 lira olacağını bildirdi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, ziraat odalarından aldıkları bilgilere göre, bu yıl kurban döneminde hayvan fiyatlarının illere, canlı ağırlığa, ırkına (yerli-kültür) ve büyükbaşta düve, tosun, küçükbaşta koyun, keçi olmasına göre farklılık gösterdiğini söyledi.

Şemsi Bayraktar, "İllere ve canlı ağırlığa göre farklılık göstermekle birlikte fiyatların, hayvan başına büyükbaşta 5 bin-30 bin lira, küçükbaşta ise 800-3 bin 500 lira arasında değişeceğini, canlı ağırlık fiyatının da kilogram başına büyükbaşta 19-30 lira, küçükbaşta 22-35 lira olacağını bekliyoruz." dedi.

İLLERE GÖRE FİYATLAR (İSTANBUL, ANKARA, İZMİR)

Söz konusu fiyatların bayram yaklaştıkça talebe göre değişebileceğine dikkati çeken Bayraktar, Türkiye ortalamasına bakıldığında büyükbaş hayvanların canlı kilogram fiyatının 24 lira 61 kuruş, küçükbaş hayvanların canlı kilogram fiyatının ise 28 lira 43 kuruş olduğunu dile getirdi.

Bayraktar, canlı kilogram olarak büyükbaş hayvan fiyatlarının, satışların en fazla olduğu üç ilden İstanbul'da 27-28 lira, Ankara'da 22-28 lira, İzmir'de 20-30 lira, küçükbaş hayvan fiyatlarının da bu illerde sırasıyla 28-30, 25-30 ve 25-35 düzeyinde seyrettiği bilgisini verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...