Tgrt Haber
11 Kasım 2021 11:27

'Kurşunlu su' faciasında rekor tazminat! 6 katrilyon 2 yüz milyon lira ödenecek

ABD’de yaşanan ve binlerce kişinin etkilendiği ‘Kurşunlu su’ davası karara bağlandı. Mahkeme kararına göre Michigan eyaleti, mağdurlara 6 katrilyon 2 yüz milyon lira tazminat ödeyecek.

'Kurşunlu su' faciasında rekor tazminat! 6 katrilyon 2 yüz milyon lira ödenecek
Kurşunlu su davası,tazminat davası

Dünya kamuoyunda günlerce tartışılan ‘Kurşunlu su’ faciası karara bağlandı. ABD'nin Michigan eyaletinde 2014-2105 yıllarında yaşanan ‘Kurşunlu su’ krizinde en az 12 kişi hayatını kaybetti, insanlar günlerce susuz kaldı. ABD’de görülen dava karara bağlandı ve karara göre Michigan eyaleti kurbanlara 6 katrilyon 2 yüz milyon lira tazminat ödeyecek. Tazminat ile elde edilen paranın büyük çoğunluğu, kentte zehirli suyu içen çocuklara, etkilenen yetişkinlere, iş yeri sahiplerine ve su faturası ödeyen herkese paylaştırılacak. 

'Kurşunlu su' faciasında rekor tazminat! 6 katrilyon 2 yüz milyon lira ödenecek

 BİNLERCE KİŞİ ETKİLENDİ 

Kentte 2014'te tasarruf için Flint Nehri'nin aşındırıcı suyu arıtmadan şebekeye verilmesi sonucu en az 12 kişi ölmüştü. Şebekedeki bazı eski kurşun borular çözülmüş ve çeşmelerden akmıştı. Salgın yaşanırken, yaklaşık 100 bin kişi güvenli içme suyundan mahrum kaldı. Akabinde binlerce insan Michigan eyaleti yönetimine dava açtı. Tazminatın büyük kısmı, kamu sağlığı risklerini görmezden gelmekle suçlanan Michigan eyaleti yönetimi tarafından ödenecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...