Tgrt Haber
20 Ocak 2022 09:38

Kuzey Irak sınırında Derecik ilçesinde sahipsiz at dondu

Türkiye genelinde etkisini sürdüren soğuk havalar birçok hayvana zor anlat yaşattı. Kuzey Irak sınırında bulunan Hakkari'nin Derecik ilçesinde sahipsiz bir atın donduğu bildirildi.

Kuzey Irak sınırında Derecik ilçesinde sahipsiz at dondu
Irak sınırı,Hakkari,Güneydoğu Anadolu,at

Türkiye’de yurt genelinde soğuk hava çok etkili oldu. Uzmanlar, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı için kuvvetli yağış uyarısında bulunurken, sıcaklığın bu hafta da mevsim normallerinin altında olacağı aktarıldı. Bazı bölgelerde yoğun kar yağışı sonrası vatandaşlar trafikte mahsur kalırken, sokak hayvanları da zor anlar yaşadı.

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Yeşilova bölgesinde son zamanlarda etkili olan soğuk hava nedeniyle birçok hayvan donma tehlikesiyle karşılaştı. Kuzey Irak sınırında bulunan Derecik ilçesinde sahipsiz at, soğuğa dayanamayıp dondu.

Kuzey Irak sınırında Derecik ilçesinde sahipsiz at dondu

VATANDAŞA ÇAĞRI

Ayhan Dinç adlı vatandaş, özellikle yaz aylarında tarım alanında yük taşımada kullanılan at ve eşeklerin sonbahar mevsiminde salıverildiğini belirterek, “Bu yıl zorlu geçen kış mevsimi nedeniyle birçok hayvan yiyecek bulamadığı için maalesef zarar gördü. Bizler elimizden geldiğince bazı atlara yem vermeye çalışıyoruz. Fakat yeterli olmuyor. Dün akşam soğuk havadan dolayı sahipsiz 1 at maalesef donarak telef oldu. Buradan duyarlı olan herkese sesleniyorum, lütfen hayvanlara sahip çıkalım” dedi.

Kuzey Irak sınırında Derecik ilçesinde sahipsiz at dondu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...