Tgrt Haber
22 Şubat 2021 11:53

Mahallelinin "navigasyon" isyanı

Adana’da tır sürücüleri, oto yoldan çıkıp D-400 Karayolu’na ulaşmak isterken, navigasyon cihazının yönlendirmesiyle Acıdere Mahallesi’ndeki 5 metrelik yola girmek zorunda kalıyor. Sürücüler, mahalledeki elektrik direk ve tellerine zarar verip, kesintilere neden oluyor, evlerin duvarlarına da çarpıp yıkıyor.

Mahallelinin "navigasyon" isyanı
Adana,,tır,,navigasyon

Doğu ve Güneydoğu Anadolu kentlerinden getirdikleri çeşitli ürünleri, Adana’daki teslimat adreslerine ulaştırmak isteyen tır sürücüleri, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’ndan, Adana Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (AOSB) gişelerinden çıkıp, D-400 Karayolu’na ulaşmak için navigasyon cihazının yönlendirmesiyle rotayı, merkez ilçe Sarıçam’a bağlı Acıdere Mahallesi’ne çeviriyor.

Ancak genişliği 3 metreye kadar ulaşan tırların, mahalle arasındaki 5 metrelik dar sokakta ilerlemesi pek de mümkün olmuyor. Virajlar nedeniyle manevra da yapamayan araçlar, geri dönüp rota değiştirmek zorunda kalıyor. Dorse yüksekliği 4.5 metreye kadar ulaşan tırlar, mahalledeki elektrik direk ve tellerine zarar verip, saatler süren kesintilere neden olup, evlerin duvarlarına da çarpıp yıkıyor.

Yaşlı ve çocuklar, evlerinden dışarıya çıkmaya korkuyor. Mahalle sakinleri, navigasyon cihazlarındaki koordinatların değiştirilmesi için çalmadık kapı bırakmadı, ancak aradan geçen bir yılda hiçbir sonuç alamadı.

Kesintiler nedeniyle saatlerce elektriksiz kalan vatandaşlar, yolu trafiğe eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı, ancak yine de sonuç değişmedi. Mahalle muhtarının resmi adreslere yaptığı başvurulara da geri dönüş olmadı.

Mahallelinin "navigasyon" isyanı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...