Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Temmuz 2021 13:25 - Güncelleme : 03 Mart 2023 22:12

Son dakika! Antalya Manavgat'taki yangında 3 can kaybı

AFAD, Manavgat'ta dün başlayan ve halen süren yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 kişinin ise kurtarıldığı bildirildi. Söndürme çalışmaları ise havadan ve karadan devam ediyor.

Son dakika! Antalya Manavgat'taki yangında 3 can kaybı
Manavgat,antalya,orman yangını

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını 12 ilden gönderilen 19 helikopter, 103 arazöz, 6 dozer, 1 uçak ve 412 orman işçisiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Manavgat Kaymakamı Yiğit, 4 mahallenin tahliye edildiğini açıkladı. Şiddetli rüzgar yangına müdahaleyi de zorlaştırırken ekipler adeta seferber oldu. Yangın Evrenseki ve deniz istikametinde hızla ilerlediği görülürken yangına çok sayıda uçak, helikopter, arazöz, itfaiye ve iş makineleriyle müdahale edilmeye çalışılıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bölgeye doğru yola çıkarken 3 mahalle tedbiren boşaltıldı. Vatandaşlar bidon ve leğenlerle söndürme çalışmalarına yardım ederken, şehir merkezinde yangını fark eden vatandaşların korku dolu anları kameralara yansıdı. Kameralarda Antalya-Manavgat D-400 karayolu üzerinde araçlar, gökyüzünü kaplayan ve kilometrelerce alanda etkili olan siyah dumanlar gölgesinde ilerledikleri görüldü. 

"HER TÜRLÜ DESTEK SAĞLANACATIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantı ile katıldığı Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni'nde Manavgat'taki yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Meydana gelen yangınla ilgili tüm boyutlarıyla araştıralacağını belirten Erdoğan, "Olay tüm boyutlarıyla araştırılarak yangında zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır." dedi.

EMİNE ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Manavgat'taki orman yangını nedeniyle Antalyalılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Emine Erdoğan, "Orman yangınını üzüntüyle takip ettiğini belirten Erdoğan, "Hiçbir can zarar görmeden bir an önce söndürülmesini diliyorum. Afetler, telafisi çok zor kayıplara neden oluyor. Doğa, üzerine titrememiz gereken yegane hazinemizdir. Antalyalılara geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum." ifadelerini kullandı.

Son dakika! Antalya Manavgat'taki yangında 3 can kaybı

BAKANLAR DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Manavgat'ta çıkan yangınla ilgili Yangın Yönetim Merkezinde bir araya gelip durum değerlendirmesi yaptı.

YANGINDAN 62 KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Manavgat’ta çıkan yangından 62 kişi etkilendi. 3’ü yanık, 2’si kırık, 57’siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. 112 ambulanslarımız, mobil komuta aracımız, UMKE ekiplerimiz olay yerinde. Devlet Hastanemizin tahliyesi söz konusu değil. Hepimize büyük geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.

Son dakika! Antalya Manavgat'taki yangında 3 can kaybı

BAKAN PAKDEMİRLİ BÖLGEDE

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınını incelemek üzere helikopterle Antalya'nın Manavgat ilçesine geldi. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, İl Emniyet Müdürü Murat Ulucan, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici'nin karşıladığı Bakan Pakdemirli, yangın komuta merkezinde brifing alacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen orman yangını dolayısıyla bölgede incelemelerde bulunmak üzere hareket etti. Bakan Ersoy, saat 19.00 sıralarında Antalya'da olacak. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Şu ana kadar 53 kişi dumandan etkilenmiş durumda. Maalesef bir arazözümüz devrildi, şoförümüzün durumu ağır." ifadelerini kullandı.

Son dakika! Antalya Manavgat'taki yangında 3 can kaybı

KAYMAKAM YİĞİT'TEN AÇIKLAMA: BAZI EVLER BOŞALTILDI

İtfaiye ekipleri geldi, söndürme çalışmaları başladı. Antalya'da 2 ayrı noktada çıkan orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, AA muhabirine, "Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler boşaltıldı." dedi.

Son dakika! Antalya Manavgat'taki yangında 3 can kaybı

"BİR NEBZE KONTROL ALTINA ALINDI"

TGRT Haber canlı yayınına katılan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Yangının çıkış nedeni ile araştırmalar yapılıyor ancak bununla ilgili bir şey söylemek için çok erken. Birkaç tane köyümüzün yerleşim merkezi yandı. Bir nebze kontrol altına alındı. Yüzde 90 oranında kontrol edildi. Yangın kent merkezine 15 km yukarıda başladı, rüzgarın etkisiyle kent merkezine sirayet etti. Çok sağlıklı haber alamıyoruz yaralılar hakkında, can kaybı ile ilgili bir haber gelmedi. Devlet hastanesi, özel hastanelere kadar geldi, müdahale edildi" ifadelerini kullandı

"DAHA ÖNCE BU ÇAPTA YANGIN ÇIKMADI"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek TGRT Haber canlı yayına katılarak yangınla ilgili son durumu söyledi. Başkan Böcek, "Yangının çıkış nedeni ile araştırmalar yapılıyor ancak bununla ilgili bir şey söylemek için çok erken. Birkaç tane köyümüzün yerleşim merkezi yandı. Bir nebze kontrol altına alındı.  Yangın kent merkezine 15 km yukarıda başladı, rüzgarın etkisiyle kent merkezine sirayet etti. Dumandan etkilenenler oldu ancak sayısal olarak rakam vermemiz doğru olmaz. Can kaybı ile ilgili bir haber gelmedi, inşallah ölüme neden olmaz.  Alanya’daki itfaiye ekibimizden takviye yapıldı. Bu bölgede bu çapta bir yangın daha önce çıkmamıştı" dedi.

MEZARLIKLAR KÜLE DÖNDÜ

Manavgat’ta yangının çıktığı bölgeye 15 kilometre mesafede olan Kalemler Güneylik mevkiinde çiftlik evleri boşaltıldı. Bölgede bulunan mezarlar yangında tahrip olurken, yanan traktör ve iş makinaları oldu. Yangında, muz seraları büyük zarar gördü. Çevrede bulunan vatandaşlar ise rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangının evlerine sıçramaması için su dolu kovalarla alevlere müdahalede bulunuyor.

MANAVGATTA'Kİ YANGIN KONTROL ALTINDA, AKSEKİ'DE 1 KİŞİ ÖLDÜ

Manavgat'ta yangın bölgesinde açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Antalya Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki'de devam eden bir yangın var. Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var. Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor. Kepezbeleni boşaltırken evinde yalnız kalan 82 yaşındaki bir amcamız vefat etmiş durumda. Anonslara ve çağrılara uymamız gerekiyor. Oymapınar Barajı'ndaki vatandaşlarımız için ambulansımız ve AFAD ekiplerimiz yolda. Yol açık, onları bir şekilde tahliye etmeye çalışacaklar." ifadelerini kullandı.

MANAVGAT'TAKİ YANGINDA 3 CAN KAYBI

AFAD, Manavgat'ın farklı noktalarında dün öğle saatlerinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan orman yangınında, 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 122 vatandaşın etkilendiğini, 58 vatandaşın da tedavilerinin devam ettiğini bildirdi.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 vatandaşımız kurtarıldığını bildirdi.

 

YANGIN MERKEZ MAHALLESİNE DE SIÇRADI 

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 ayrı yerde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Tüm yangın söndürme çalışmalarına rağmen rüzgar dolayısıyla kontrol altına alınmakta zorlanan yangın, doğal güzellikleriyle ünlü merkez mahalle Oymapınar Mahallesi’ne de sıçradı. 

Son dakika! Antalya Manavgat'taki yangında 3 can kaybı

Son dakika! Antalya Manavgat'taki yangında 3 can kaybı

Son dakika! Antalya Manavgat'taki yangında 3 can kaybı

Son dakika! Antalya Manavgat'taki yangında 3 can kaybı

Son dakika! Antalya Manavgat'taki yangında 3 can kaybı

Son dakika! Antalya Manavgat'taki yangında 3 can kaybı

Son dakika! Antalya Manavgat'taki yangında 3 can kaybı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...