Tgrt Haber
08 Ağustos 2022 22:04 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 22:08

Mardin'e gelen Ukraynalı Müslüman oldu

Mahsum Kocak ile Ukrayna’da tanışıp Türkiye’de evlenen Ukrayna vatandaşı Alina Kolos, Mardin’de düzenlenen ihtida töreninde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
Fotoğraf (İHA)
Ukrayna,Mardin,Müslüman
Fotoğraf (İHA)

Ukrayna'da tanıştığı Mahsum Kocak ile Türkiye'de evlenen Ukrayna vatandaşı Alina Kolos, Müslüman olmaya karar vererek Mardin Müftülüğüne başvurdu. İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İslam’la ilgili Kolos’a bilgiler verdi. Kolos için daha sonra ihtida töreni düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende Kolos, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. 

AMİNE İSMİNİ ALDI

Amine ismini alan Kolos, daha sonra Kur’an-ı Kerim tilavetini dinleyerek edilen duaya eşlik etti. Müslüman bir arkadaşından etkilendiği için İslamiyet’i seçtiğini ve İslam’a ısındığını belirten Alina Kolos, en büyük arzusunun sevdiği eşiyle mutlu, huzurlu bir hayat sürdürmeleri ve doğacak çocuklarının da Müslüman olarak büyümeleri olduğunu söyledi.

Tören, İl Müftüsü Çelik'in Alina Kolos’a ihtida belgesi, Kur’ân-ı Kerim, aile ilmihali ve Kur’an’dan Öğütler kitaplarını takdimiyle son buldu.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...