Tgrt Haber
12 Ekim 2021 13:21

Marmara Denizi'nde kırmızı yapışkan paniği! Balıkçılar böylesini ilk kez gördü

Pendik'te ava çıkan balıkçılar, oltalarına takılan kırmızı renkli yapışkan madde nedeniyle panik yaşadı. Yıllardır denize açıldıklarını söyleyen balıkçılar, ilk kez böyle bir manzarayla karşılaştıklarını belirtti.

Marmara Denizi'nde kırmızı yapışkan paniği! Balıkçılar böylesini ilk kez gördü
pendik,balıkçı,yapışkan

Pendik'te denize açılan balıkçılar av sırasında ilginç bir manzarayla karşılaştı.

Hobi olarak balıkçılık yapan bir grup, oltalarına takılan maddeyi görünce şaşkınlık yaşadı. Denizden balık çıkmasını beklerken oltadaki kırmızı renkli yapışkan maddeyi gören balıkçılar, o görüntüleri cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Oltaya yapışan yapışkan maddeyi temizlemekte zorlanan balıkçılar, daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını belirtti. Yaşadığı şaşkınlığı dile getiren balıkçı, "Pendik açıklarında denizin içerisinde misinamıza ve kurşunlarımıza bugüne kadar hiç rastlamadığımız garip şeyler bulaşmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Marmara Denizi'nde kırmızı yapışkan paniği! Balıkçılar böylesini ilk kez gördü

"NE OLDUĞUNU BİLEMİYORUZ"

Yaşadığı ilginç olayı anlatan Serkan Koç isimli balıkçı, “Biz müsilaj ile alakalı bir şey olduğunu zannediyoruz. Arkadaşların oltalarına, bizim oltalarımıza, fır döndülerin aralarına yapışkan gibi bir madde yapıştı. Ama ne olduğunu tam olarak bilemiyoruz. Müsilajı da elimle kontrol etmiştim, bu daha katı. Yani elinize geldiği zaman yapışıp kalıyor. Bazı arkadaşların bazılarının ve konuştuğum 3-4 kişinin daha oltalarına takıldığını gördük” diye konuştu.

"20 YILDIR BALIKÇIYIM, İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY GÖRDÜM"

Yapışkan madde ile ilk kez cuma günü karşılaştıklarını söylyen Serkan Koç, “Hep oltalara geliyordu. Oltalardan çıkarttığımızda elimize aldığımız zaman farklı tuhaf bir şey. Deniz anası mı diyeyim, yoksa müsilaj ile alakalı mı diyeyim, öyle bir şeydi. Ben 20 yıldan beri balıkçıyım. Yani olta balıkçılığı yapıyoruz. Buradaki arkadaşların çoğu da olta balıkçısı. İlk defa böyle bir şey gördüm" dedi.

Elle dokunulduğunda yapışkan bir maddeymiş gibi geldiğine dikkat çeken Koç, "Denizanası mı? Yoksa başka bir şey mi? Gerçi deniz anası o kadar elde kalmıyor da bunda çok büyük sıkıntılar olacağını zannediyorum. Balığa çıktığımızda açıklarda dolaşırken genellikle oltalarımızın, klips taraflarına sarıyor ve çıkmasını da zorlaştırıyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...