Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Nisan 2021 17:39

Melek İpek'in 6 yaşındaki kızının ifadesi ortaya çıktı

Antalya’da kendisini kelepçeleyip şiddet uyguladığı ileri sürülen 12 yıllık eşini öldürmekten tutuklanan 2 çocuk annesi Melek İpek’in yargılanmasına devam edildi.

Melek İpek'in 6 yaşındaki kızının ifadesi ortaya çıktı
Melek İpek

Geçtiğimiz 7 Ocak tarihinde Döşemealtı ilçesi Ilıca Mahallesi’ndeki iki katlı müstakil evde meydana gelen olayda, servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek (36) ile 12 yıllık eşi Melek İpek (31) arasında tartışma çıktı. Ramazan İpek, ellerine kelepçe taktığı eşi Melek İpek'i saatlerce darp etti. Gördüğü şiddetten dolayı gözlerinde şişlik ve morluk oluşan Melek İpek, eşinin kendisini ve çocuklarını öldüreceği tehditlerine maruz kaldı. Ramazan İpek, sabah servis dönüşü geldiği evinde elleri kelepçeli olan Melek İpek’in av tüfeği ile beklediğini gördü. Yaşanan arbedede Melek İpek’in elindeki tüfek ateş aldı. İpek’in durumu bildirmesiyle eve gelen sağlık ekipleri Ramazan İpek’in hayatını kaybettiğini belirledi. Elleri kelepçeli ve çıplak şekilde bulunan Melek İpek’e de sağlık ekipleri müdahale etti. Melek İpek, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Melek İpek hakkında hazırlanan iddianamede "haksız tahrik" indirimi uygulanarak, sanığın 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

"Babam bizi hep dövüyordu"

Döşemealtı L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Melek İpek, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. Melek İpek, duruşmaya cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile katıldı. Üzerinde siyah kazak beyaz gömlek bulunan Melek İpek’in elinde eldiven yüzünde maske olduğu görüldü.
Duruşma salonunda maktul Ramazan İpek ile Melek İpek'in yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmayı tarafların yakınlarının yanı sıra, STK'lar ve kadın dernekleri de takip etti.
Duruşmada Melek İpek’in çocukları adliyedeki Adli Görüşme Odası’ndan SEGBİS yöntemiyle pedagog eşliğinde ifadelerini verdi.
Melek İpek’in çocuklarından 1. sınıf öğrencisi 6 yaşındaki kızı İ.İ, “ Teyzem, dayım, anneannem ve köpeğimle yaşıyorum. Babamla aramız hiç iyi değildi.Annemle aramız iyiydi. Babam bizi hep dövüyordu. Bana ders olsun diye ablamı dövüyordu. Annemle arası kötüydü. Biz bir yere giderken annem geç kaldı diye annemi dövmüştü. Olayları anlatmak için buradayım. Cinayet falan oldu. ilk başta babam Killik’e götürmek istedi. Babam kapıyı tekmeleyerek içeri girdi. Anneme silah doğrulttu kelimeli şehadet getir dedi sonra anneme silahı uzattı. Sonra babam annemi sürükleyerek içeri götürdü banyoya götürdü. Annem bayılmıştı. Babamın annem yüzüne su döke döke uyandırdı. Annemin hiç sesi gelmiyordu. Duyduğumu ve gördüğümü. Ablam kulaklarımı tıkıyordu annem galiba bizim odada benim kulaklarımı kapattı " dedi.

"Elinde Rambo bıçağı vardı"
Babasının elinde kelepçe ve bıçak olduğunu gördüğünü söyleyen İ.İ., " Elinde Rambo bıçağı vardı. Annemin şurasında iz vardı sanırım onunla yaptı. O kelepçeyle annemi bağladı. İçerdeyken gördüm. Babam banyodan annemi saçından sürükleyerek içeriye götürdü. Sonra babam işe gitti ablam beni uyandırdı. “Neden babam böyle yapıyor diye düşünmeyin anneniz beni aldatıyor dedi. Sakın sesinizi çıkartmayın dedi. Ablam uyumadı gece. Beni uyandırdı. Ses duydum babam işe gitti. Sonra annemizin yanına gittik. Annemi gördüğümde ellerinde kan vardı, elleri kelepçeliydi önden kelepçeliydi. Annemin kıyafetleri yoktu sonra annem üstüne örtü verdik üstünü örttük. Komşumuz Semra’ya ablam ben gittik. Silah burada mı dedik sonra hayır dedi. Eve döndük. Annem odaya geçin dedi. kendisi de odadaydı. Babam geldi. duvardaymış tüfek biz aradık bulduk. Sonra babam geldi. Babam gelince merdivende sizi öldüreceğim dedi. babam yukarı çıkınca annem silahı görmüş. Babam gelince annem babama sıktı sadece silah sesi geldi tek silah sesi duyduk. Odadan çıkmadık annem jandarmayı aradı. Annem bizi odadan çıkartmak istemedi. Babam eve geldiğinde annemin elleri kelepçeliydi. Biz açamayacağımız için herhangi bir şekilde açamazdık. Tüfeğin içinde mermi varmış. Biz anneme sadece battaniye verdik." dedi.

"Ben görmedim"
İ.İ, annenin elindeki kelepçenin birini açtı, diğeri açamadı sözlerinin hatırlatılması üzerine, “ Onu ablam söyledi. Ben odadaydım o sıra. Ben görmedim” cevabını verirken kızının ifadesini dinleyen melek İpek'in ağladığı görüldü.
Pedagog ise İ.İ’nin ifadelerini şöyle yorumladı: “Çocuğun fiziksel gelişimi yaşıtlarıyla paralel. Soruları anlamış ve yanıtlar vermiştir. Görüşme esnasında herhangi bir olumsuz izlenimim oluşmadı. Beden dili ile ifadeleri paralellik göstermiştir. Melek İpek ise kızının ifadelerine ekleyecek bir şeyinin ve sorusunun olmadığını belirtti. 

"Annem ve babam bizi içeriye gönderdi"

Mahkeme heyeti tarafından Melek İpek'in kızı C.İ., kendisine yöneltilen sorulara, “Dayım teyzem, anneannem ile yaşıyorum. Akrabalarımla aram çok iyi. Babamla ara kötüydü. Bize sürekli kötü davranırdı. Anneme ve bize bağırırdı. Annemi dövüyordu. Annemi dövdüğüne şahidim. Çoğunlukla annem istemeden bir şey yaptığında döverdi. Bizi de dövüyordu. Sopayla dövüyordu. Annemi de döverdi. Başka kimseye bunları anlatmadım. Burası annemin mahkemesi olması ve bizim söylediklerimize bağlı annemizin çıkması. Annem ve babam bizi içeriye gönderdi. Tüfekle içeri girdi anneme kelime-i şehadet getir demeye başladı. Büyük bir silahtı. Kavga sanırım evet M. yüzünden oldu. Üzerimize doğrulttu. Annem hayır çocuklarım var, dedi. Babam anneme doğrulttu" dedi.

"Tüfeğin uçlarıyla annemin kafasına vurdu"
Duruşmada babasının annesine tüfeğin uçlarıyla vurmaya başladığını ve annesinin kafasına vurduğunu söyleyen C.İ., "Baya vurdu. Sonra içeriye götürdü. Televizyonlu odaya götürdü, biz kendi odamızdaydık. Annemin çığlık sesleri vardı. Oraya gitseydik babam anneme daha çok zarar verecekti. Babam annemi sürükleyerek banyoya götürdü. Orda dövdü. Ondan sonra annemin sesi kesildi zaten. ‘Baban annenize neden böyle davranıyor diye düşünmeyin, anneniz babanızı aldatıyor’ dedi." diye konuştu.

Babasının tüfeğin uçlarıyla annesinin kafasına vurduğunu ve sonra içeriye götürdüğünü anlatan C.İ. "Dönüşte odamıza geldim, yanıma bir de poşet aldım. Gece uyuyamadım. Babamın elinde bıçakla kelepçe ile banyoya doğru gittiğini gördüm. Saat 23-24.00 gibiydi. Babam anneme tokat atıyor gibi ses geliyordu. Odalar yakın sesleri duyabiliyoruz. Babam bize ‘uyuyun artık’ dedi. Kardeşim korkmasın diye kulağını tıkadım." diye konuştu.

"Annem tamamen çıplaktı"
Kardeşinin biraz sesleri duyduğunu, sabah servise giderken zil sesine uyandığını söyleyen C.İ, yaşananları şöyle anlattı:
"Odaya gittim annemin ellerinde kelepçe üzerinde hiçbir şey yoktu. Anne tamamen çıplaktı. Anneme baktım. Kelepçeyi tokayla bıçakla çözmeye çalıştım. Başta çözüp kaçmayı düşündük ama denedik çözemedik. Kelepçeyi çözemeyince kaçamadık. Annem babam anneannem ve dedemlere zarar verirdi. Annem, ninem ve dedem de çok değer verirdi. Sonra komşuya gittik annem ve kardeşimle. Annemler konuştu orada. Ondan sonra eve gittik. Eve geldik, silah bulduk. Araba sesi geldi. Babam yukarıya çıkarken 'sizi öldüreceğim geberteceğim' diye yukarı çıkıyordu. Silah doluydu. Çünkü ağırdı boşken de silah almıştım. Dış kapı açıldı. Annem çığlık attı. Biz odamızdaydık, kapı kapalıydı. Merdivenden ses odamıza duyuluyordu. Kapı açıldı çığlık attı, tüfek sesi geldi. Annem televizyonlu odadaydı. Sadece annemin çığlık attığını duydum. Babam ‘hayır’ dedi. Sadece duydum. Bağırarak ve sinirli şekilde söyledi. Annem çığlık attı ve tüfek sesi geldi. Bir kez tüfek sesi duydum. Sırayla babamın 'hayır' dediğini çıt diye ses duydum annem çığlık attı tüfek sesi geldi. Sonra annem ambulansı aradı. Annemim üzerinde çarşaf vardı. Arabaya bindik halam geldi. Babaannem ağlıyordu."

"İçeri girip silahı aldıktan kaç dakika sonra babanız geldi" sorusuna, C.İ., “Yarım saat sonra falan” cevabını verdi. "Baban işe gittiğinde annenizin yanında neler yaptınız?" sorusuna ise "Anneme sarıldım. Biraz vaki geçirdikten sonra annem komşuya yardım istemeye gitti. Sonra eve döndük. Eve döndükten sonra daha fazla zaman geçirdik” şeklinde cevapladı. C.İ., "Babanla aranız nasıldı, annenin yüzünde darp izleri gördün mü?" sorusuna ise C.İ, “İyi günlerimizde oldu. Sinirleniyordu. Yanlışlıkla olan şeylere kızardı. Beni döverdi, annemi kardeşimi döverdi. Daha çok beni ve annemi döverdi. Annemin yüzünde morluklar oldu. Olay günü değil daha öncesinden bahsediyorum. Evde kelepçeyi gördüm ama annemin kelepçelendiğini görmedim” cevabını verdi.

"Baban servise çıkmadan önce size neler söylediğini duydun mu?" sorusuna ise, “Ben sadece servis sesini duydum. Babamın anneme servise gidip geleyim hepinizi öldüreceğim, dediğini duymadım” dedi. "Babanın telefonunda başka bir kadına ait mesaj gördün mü?" sorusuna da C.İ, “Aşkım gel biz bunlardan ayrılalım mutlu mesut bir aile olalım” yazıyordu. Babam da ‘tamam ben onu halledeceğim' yazmıştı. Bundan sonra olaylar olmuştu” dedi. C.İ., son olarak "Halama bir şey söyleyeceğim: 'Kuzenim Melike nasıl halamsız yaşayamaz ise bende annemsiz yaşayamam. Bir kızda annesiz yaşayamaz' dedi.

Pedagog ise C.İ.’nin ifadeleriyle ilgili, “Fiziksel ve zihinsel gelişimi yaşıtlarına gör aynıdır. Çocuğun fiziksel gelimi yaşıtlarıyla paralel. Soruları anlamış ve yanıtlar vermiştir. Görüşme esnasında herhangi bir olumsuz izlenimim oluşmadı. Beden dili ile ifadeleri paralel göstermiştir. İfadelerinde etki altında kaldığı izlenimim olmadı. Beden dili ile sözlü ifade tarzı birbirine uygundur” yorumunu yaptı. Melek İpek, büyük kızının söylediklerine bir ekleyeceğinin ve sorusunun olmadığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...