Tgrt Haber
07 Ağustos 2021 23:56

Meteoroloji il il uyardı! Çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenen sağanak sonrası meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı il il uyardı.

Meteoroloji il il uyardı! Çok kuvvetli geliyor
Sağanak,Yağış,Meteoroloji,Hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, Batı Karadeniz ile Sakarya çevrelerinde gök gürültülü sağanağın yarın yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli gerçekleşmesi beklendiği belirtildi.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Meteoroloji il il uyardı! Çok kuvvetli geliyor

Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz ile Kocaeli, Çankırı, Yozgat, Giresun, Adana'nın kuzeyi, Kayseri ve Niğde çevrelerinde kuvvetli, Sakarya, Zonguldak, Düzce, Samsun ve Ordu ile Giresun’un batısında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

 

AFAD'DAN YAĞIŞ UYARISI 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sağanak yağış uyarısında bulundu. AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Yarın (Pazar) sabah ilk saatlerden itibaren, Çorum, Amasya, Tokat, Samsun, Ordu ve Giresun’da çok kuvvetli yağış bekleniyor! Ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun.

Meteoroloji il il uyardı! Çok kuvvetli geliyor

 

BÜYÜKŞEHİRLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL 22°C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 20°C, 29°C
Çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 24°C, 32°C
Az bulutlu

ANTALYA 26°C, 38°C
Parçalı bulutlu

ANKARA 18°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DİYARBAKIR 23°C, 39°C
Az bulutlu ve açık

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji il il uyardı! Çok kuvvetli geliyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...