Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Aralık 2021 17:15

Meteoroloji son hava tahmin raporunu yayımladı! İstanbul için ‘sarı’ kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için ‘sarı’ koduyla yağış uyarısı yaptı. Yurt genelinde hava sıcaklıklarında büyük düşüş yaşandığı belirtilen açıklamada MGM ayrıca Marmara’nın doğusu ve batı Karadeniz için de kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji son hava tahmin raporunu yayımladı! İstanbul için ‘sarı’ kodlu uyarı
Meteoroloji,hava durumu,,sarı,,istanbul,,hava tahmin,

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz için yağışların devam edeceği belirtildi. 

RÜZGAR KUVVETLİ ESECEK

Açıklamada, “Halen Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de devam eden yağışların bu akşam saatlerinden sonra etkisini arttırarak Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, İstanbul'un kuzey ve doğu ilçeleri, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Bolu'da kuvvetli (30-60 kg/m2/12 saat) olacağı tahmin ediliyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR UYARISI

Yağışların bu akşam 1200 metre üzeri, yarın (15.12.2021 Çarşamba) zamanla 800 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Meteoroloji son hava tahmin raporunu yayımladı! İstanbul için ‘sarı’ kodlu uyarı

İSTANBUL’A 20 ARALIKTA KAR GELİYOR

Meteoroloji'nin orta ve uzun vadeli tahmin haritasına göre perşembe gününden itibaren İç Anadolu ve Doğu Anadolu'dan başlayarak Kar Yağışı etkili olacak. Cumartesi günü kıyı kesimler dışında tüm yurtta kar yağışı beklenirken, 20 Aralık pazartesi günü İstanbul'da da karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...