Tgrt Haber
08 Eylül 2021 09:28

Meteoroloji uyardı! Kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu bir havanın geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz ve Akdeniz’in bazı kesimlerinde ise sağanak yaşanacağı belirtildi.

Meteoroloji uyardı! Kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü,Fırtına,Hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece altında, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGARIN HIZI SAATTE 70 KM 

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. 

FIRTINAYA DİKKAT!

Meteorolji Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yaptığı palyaşımda fırtına karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, Kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor" denildi.

Meteoroloji uyardı! Kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 27
İstanbul: Parçalı bulutlu 25
İzmir: Az bulutlu ve açık 30
Bursa: Parçalı bulutlu 29
Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısının iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 26
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 23
Erzurum: Parçalı bulutlu 27
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 36

8-14 EYLÜL HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji uyardı! Kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...