Tgrt Haber
21 Haziran 2021 12:32

Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre, yurdun büyük bölümünde yağışlı hava etkili olacak. İstanbul'da da cuma gününe kadar sağanak görülecek.

Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış geliyor
meteoroloji,sağanak,yağmur,hava durumu,istanbul

Vatandaşların beklediği yaz sıcakları bir türlü gelmedi. Mevsimin ortalarına doğru gelinirken Türkiye'nin büyük bölümünde yağışlı hava etkisini gösteriyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz bölgeleri ve Trakya çevresinde sağanak ve gök gürültülü yağmur bekleniyor. yurdun kuzey, iç ve batı bölümlerinde ise hava parçalı bulutlu seyredecek.

SU BASKINLARINA DİKKAT

Meteoroloji, sabah saatlerinden itibaren etkisini gösterecek yağışlar sebebiyle su baskını, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar gibi hava olaylarına karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı. Ayrıca ulaşımda da aksamalar yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Yağmur Batı Karadeniz'in Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın illerinde, İç Anadolu'da Ankara ve Eskişehir çevrelerinde görülecek. Öğle saatlerinden itibaren İç Ege'de Afyon, Kütahya, Uşak ve Denizli'de, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde ise Burdur, Isparta ve Antalya'da kuvvetli yağmur bekleniyor. Muğla, Konya, Bilecik ve Bursa'da da yağışlı hava etkili olacak.

Yağışların Batı Karadeniz Bölgesi'nin batısı (Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın), Ankara ve Eskişehir çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren de İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli), Batı Akdeniz bölgelerinin iç kesimleri (Burdur, Isparta, Antalya'nın iç kesimleri), Muğla'nın doğusunun iç kesimleri, Konya'nın kuzey ve batı kesimleri, Bilecik çevreleri ile Bursa'nın güney ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli görülmesi bekleniyor.

SICAKLIK DÜŞÜYOR

Yağışlar ülke geneline yayılırken hava sıcaklıklar bazı bölgelerde düşecek. Sıcaklık iç kesimlerde 2 ile 4 derece azalırken batıda sıcaklık mevsim normallerinde, doğuda ise mevsim normallerinin üstünde olacak. Rüzgar güney, iç ve doğu bölgelerinde hafif, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da ise kuvvetli esecek.

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Geçen hafta sağanak yağmurun görüldüğü İstanbul'da yeni haftanın da ilk 4 günü yağış devam edecek. Pazartesi, salı çarşamba ve perşembe günleri kentte yağış hakim. Cuma günü ise güneşli hava etkili olacak.

Öte yandan kuraklık tehdidine karşı son günlerde yağan yağmurlar yüzleri güldürdü. İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 75'e dayadı.

Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış geliyor

YAĞMUR YARINDAN İTİBAREN BASTIRACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Söz konusu açıklamada "22 Haziran Salı günü öğle saatlerinden itibaren Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir" denilerek vatandaşlardan ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalara karşı duyarlı olmaları istendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...