Tgrt Haber
22 May 2021 22:55

Meteoroloji ve AFAD'dan yağmur uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'dan peş peşe uyarılar geldi. Yurdun bazı bölgeleri sağanak yağmur ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Meteoroloji ve AFAD'dan yağmur uyarısı
hava durumu,,yağmur,,meteoroloji,,sıcaklık,,yağış,

Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre yağışlar pek çok bölgede etkisini gösterecek.

Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olurken; Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Ege'nin iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur görülecek.

10 ŞEHİR İÇİN TOZ TAŞINIMI UYARISI

Yağışlar özellikle Kayseri, Nevşehir, Çankırı, Niğde, Yozgat, Kırşehir, Çorum, Kırıkkale, Ordu, Giresun ve Sivas'ta kuvvetli olacak.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Tunceli, Elazığ, Muş, Bingöl, Siirt ve Şırnak illerinde ise toz taşınımı bekleniyor.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT!

Meteoroloji'nin ardından bir uyarı da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) geldi. AFAD'ın uyarısında Ani sel, su baskını, yıldırım ve doluya karşı önlem alınması çağrısı yapıldı.

SICAKLIK İÇ KESİMLERDE AZALIYOR

Sıcaklık yurt genelinde mevsim normallerinde seyretse de iç kesimlerde hissedilen sıcaklık azalacak. Marmara'nın batısı ve Ege'nin kıyı bölgelerinde ise sıcaklık değerlerinde 2 ila 4 derece artış görülecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...