Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 00:04

Meteoroloji'den 25 il için sağanak uyarısı

Hafta başından bu yana görülen sağanak etkisini sürdürüyor. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul ve Ankara'nın da aralarında olduğu 25 ilde sağanak yağmur hakim olacak.

Meteoroloji'den 25 il için sağanak uyarısı
METEOROLOJİ,SAĞANAK,YAĞMUR,HAVA DURUMU

Türkiye'nin bir bölümü yaz sıcaklarıyla kavrulurken bir bölümü ise yağışlarla mücadele ediyor. Marmara ve Karadeniz'deki sel felaketinin ardından hava durumuyla ilgili yeni uyarılar geldi. 

METEOROLOJİ SAAT VERDİ

Meteoroloji'den yapılan son hava tahminlerine göre; Marmara, Kuzey Ege ve Karadeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor. Bu gece yarısından itibaren İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 25 kentimizde kuvvetli olması beklenen yağışların sel ve su baskınına neden olabilir.

SEL VE SU BASKINI UYARISI

Yapılan uyarıda, yağışların bu gece tekrar etkisini artırarak Bilecik, Bolu ve Bartın illeri ile Ankara'nın kuzey (Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere) ve Çankırı'nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2); Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-85 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'nin perşembe günü için kuvvetli yağış uyarısı yaptığı iller şöyle sıralandı: İstanbul, Ankara, Konya, Afyonkarahisar, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Yalova, Bilecik, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Samsun, Sinop, Karabük, Bartın, Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...