Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Temmuz 2021 10:27

Meteorolojiden 9 il için 'kuvvetli yağış' uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son bilgilendirmeye göre, yağışlar Türkiye'yi etkisi altına almaya devam edecek. AFAD, gece saatleri için uyarı yaptı.

Meteorolojiden 9 il için 'kuvvetli yağış' uyarısı
meteoroloji,hava durumu

Meteorolojiden yapılan değerlendirmeye göre yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK BEKLENİYOR

Aşırı yağışlar nedeniyle Düzce, Sakarya ve Zonguldak'ta sel ve baskınlar yaşandı. Toplamda 103 vatandaş kurtarılırken, Sakarya'da dün 78 yaşındaki bir vatandaşımız yaşamını yitirdi. Ülkeyi felç eden sağanak yağışlar ülkeyi terk etmiyor. AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada gece saatlerinden sonra, "Bilecik, Bolu, Bartın, Ankara, Çankırı, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde güçlü yağış bekleniyor. Sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" ifadeleri yer aldı. 

9 İLE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve Çankırı'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR DEĞİŞMEYECEK

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken sıcaklıkların Akdeniz kıyı kesimleri ile doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden 9 il için 'kuvvetli yağış' uyarısı

SEL UYARISI

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MARMARA'DA HAVA BULUTLU

Marmara bölgesinde sıcaklıklarda önemli bir değişikliğin olmayacağı havanın parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede sağanak ile yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Anadolu Yakası ile zamanla il geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Meteorolojiden 9 il için 'kuvvetli yağış' uyarısı

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden 9 il için 'kuvvetli yağış' uyarısı

İzmir: Az bulutlu ve açık

Çanakkale: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı

Adana: Az bulutlu ve açık

Konya: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Trabzon: Parçalı bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Gaziantep: Az bulutlu ve açık

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...