Tgrt Haber
20 Kasım 2021 09:23

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı (20 Kasım hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Doğu Anadolu'da bazı illerde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışının beklendiği belirtildi.

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı (20 Kasım hava durumu)
doğu anaddolu,,kar,,yağmur,,yağış,

Meteroloji'den yapılan tahminlere göre; yurdun batı bölümünde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri ve yer yer mevsim normalleri üstünde seyretmesi bekleniyor. İç Anadolu ve Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yağış geçişleri görülecek. Doğu Anadolu'da yağışların kar karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde gerçekleceği tahmin ediliyor.

YÜKSEK KESİMLERDE KAR GÖRÜLECEK

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilerek, “Öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. İl merkezlerimiz için beklenen günün en yüksek sıcaklıkları ise Van’da 9, Bitlis’te 8, Hakkari’de 9 ve Muş’ta 11 derece olması bekleniyor” denildi.

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı (20 Kasım hava durumu)

HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK

Yurdun batı ve iç kesimlerinde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren artarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...