Tgrt Haber
09 Ağustos 2018 20:30

Meteorolojiden kritik uyarı geldi! Önleminizi alın

Meteorolojiden Ordu için şiddetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteorolojiden kritik uyarı geldi! Önleminizi alın
ordu valiliği

Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Samsun 10. Bölge  Müdürlüğünden alınan meteorolojik veriler paylaşıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizin iç kesimlerinde (Çaybaşı, İkizce, Kumru, Akkuş, Korgan)  devam etmekte olan sağanak yağışların, bu gece saatlerine kadar devam etmesi  beklendiğinden, şiddetli yağışlar nedeniyle toprağın da doygun olduğu göz önünde  bulundurularak, yukarı kesimlerde meydana gelecek yağışların kıyı ilçelerini  (Ünye, Fatsa) etkileyebileceği göz önünde bulundurularak yaşanabilecek  olumsuzluklara (ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında  kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar) karşı, dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Açıklamada, vatandaşların ve ilgili kurumların meteorolojik uyarıyı  dikkate almaları istendi.

BELEDİYELER BU ANONSU YAPIYOR

Yağışların yoğun olarak devam ettiği Giresun'dan çarpıcı kareler gelmeye devam ediyor. Bölgede bazı belediyeler meydana gelebilecek sel ve  heyelanlara karşı dikkatli olmaları yönünde anons yaptı. Öte yandan Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın, yüksek kesimlerde etkili olan yağışın yol açtığı hasarın tespiti için çalışmalara başladıklarını söyledi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın,  yüksek kesimlerde etkili olan yağışın yol açtığı hasarın tespiti için çalışmalara  başladıklarını söyledi. 

Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışların heyelanlara ve  menfez taşkınlarına neden olduğunu belirtti.

Birçok köy yolunun toprak kaymaları ve taşkınlar sonucu kapandığını  kaydeden Taşkın, "Ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu kapalı bulunan köy  yollarımız yeniden ulaşıma açıldı. Şu anda ulaşım sağlanamayan köyümüz yok.  Ekiplerimiz yollarda temizlik çalışmalarını sürdürüyor." şeklinde konuştu.

Hasar tespit çalışmalarına başladıkları bilgisini veren Taşkın,  "Toprak kaymaları ve menfezlerin taşması sonucu altyapılarda hasarlar söz konusu.  Hasar tespitlerine başladık. Kısa zamanda tamamlayarak hasarların giderilmesi  için gerekli çalışmalara başlayacağız." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...