Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2020 08:48

Meteoroloji’den üst üste sis, pus ve buzlanma uyarısı!

Hava durumu 16 Ocak raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Yapılan son tahminlere Çanakkale çevreleri ve Kuzey Ege ile Hatay’da şiddetli fırtına bekleniyor. Bununla birlikte Niğde ve Kayseri civarlarında kar yağışının İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ise birçok ilde sis ve pusun gün içerisinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den üst üste sis, pus ve buzlanma uyarısı!
meteoroloji

Orta ve Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Antalya çevreleri, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri çevreleri ve Konya'nın güney ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Akdeniz'in yüksek kesimleri ile Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kayseri çevreleri ve Konya'nın güney kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayıyla birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/sa), Hatay’ın batı ilçelerinde (Samandağ, Yayladağ, Arsuz, İskenderun ve Dörtyol) fırtına, yer yer kuvvetli fırtına (60-90 yer yer 100 km/sa) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli 7 
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli 10 
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 13 
Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 17 
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ilçeleri, akşam saatlerinden sonra il geneli sağanak yağışlı 19 
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 10 
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 10 
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -1 
Diyarbakır: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden itibaren hafif yağmurlu 9 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...