Tgrt Haber
10 Ocak 2022 09:41

Metro zorbası bıçaklı saldırgandan bir pişkinlik daha: Bu kez de polisten şikayetçi oldu

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda anne-kıza bıçak çekip küfür ve tehditler savurarak gündem olan Emrah Yılmaz, bu kez de polislerden şikayetçi oldu. 'Adliyede kadın bir polis beni dövdü' diyen Yılmaz'ın şikayetinin ardından başlatılan soruşturmada olayın, saldırganın anlattıklarıyla ilgisi olmadığı ortaya çıktı.

Metro zorbası bıçaklı saldırgandan bir pişkinlik daha: Bu kez de polisten şikayetçi oldu
kadıköy metrosu,,emrah yılmaz,,polis,,şiddet,,kadın polis,

Metro zorbası olarak hafızalara kazınan ve Kadıköy-Tavşantepe metro hattında bir anne ile kızına bıçak çekip küfür, tehdit ve hakaretler savuran Emrah Yılmaz'ın bir pişkinliği daha ortaya çıktı. Ailesine yaptıkları sebebiyle cezaevine girip şartlı tahliye edilen ve 'maske takmadıkları' gerekçesiyle metrodaki mağdur kadınlardan da şikayetçi olan Yılmaz'ın bu kez de bir poliz memurundan şikayetçi olduğu öğrenildi. 

"KADIN MEMUR BENİ DÖVDÜ"

Adliyede kadın bir polis memurunun kendisini dövdüğünü söyleyerek şikayetçi olan Yılmaz'ın başvurusu üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adliyedeki kamera görüntülerini inceledi. Sabah'ın haberine göre, iddia edildiği gibi yaralama eylemin gerçekleşmedi, iddianın soyut bir iddiadan öteye gitmediği ortaya çıktı. Savcılık, 'kasten yaralama' suçundan başlattığı soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

Metro zorbası bıçaklı saldırgandan bir pişkinlik daha: Bu kez de polisten şikayetçi oldu
Saldırgan, bıçağı biletmek için gazete kağıdına sararak yanına aldığını öne sürdü.

'BIÇAĞI BİLETMEK İÇİN YANIMA ALDIM' SAVUNMASI

Geçtiğimiz yıl kasım ayında, Kadıköy-Tavşantepe metrosunda tartıştığı yolculara bıçak çeken ve  'silahla tehdit', 'yaralamaya teşebbüs' ve 'halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit' suçlarından tutuklanan saldırgan Emrah Yılmaz'ın adliyeye getirildiği sırada orada bulunan kadın bir polisten şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Tüm ülkede tepki çeken olayda, Emrah Yılmaz, evden çıkarak Ataşehir Ünalan'a gitmek için Maltepe Huzurevi durağından Kadıköy metrosuna bindiğini ve ekmek bıçağını biletmek için gazete kağıdına sararak yanına aldığını öne sürerek, "Cebimde bıçakla metroya bindim. Bostancı durağına geldiğimizde ismini bilmediğim, karşımda oturan bayanın maskesinin aşağıda olduğunu gördüm. Uyardım ama kapatmadı" diyerek tartıştıklarını söyledi.

"KOLUMDAN TUTARAK SAVURDU, YERE DÜŞTÜM"

Karşısında oturan Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Damgacı'nın kendisine tepki gösterdiğini iddia eden Yılmaz, küfür ederek elindeki bıçağı kadınlara savurdu. Anne Damgacı, olayı şu ifadelerle anlattı: "Sesini yükseltince kızım 'Bayana bağırmayın' dedi. Erkek ise bunun üzerine kızımın üzerine yürümeye başladı. Kızıma küfürler yağdırdı ve darp etti, kızım yere düştü. Ben de erkek şahsa engel olmak için önüne geçtim. Bu defa beni kolumdan tutarak savurdu ve yere düştüm."

Metro zorbası bıçaklı saldırgandan bir pişkinlik daha: Bu kez de polisten şikayetçi oldu
Saldırıya uğrayan Senanur Damgacı'nın dövüş sporları antrenörü olduğu öğrenildi.

Kızı Senanur Damgacı ise, "Metroda bir kadın cilt rahatsızlığı nedeniyle maskesini biraz aşağı indirme zorunda kaldı. Saldırgan şahıs, kadına hakaret ederek söylenmeye başladı. Karşısındaki kadın cevap vermedikçe adam daha fazla üzerine gitmeye başladı. Biz de saldırgan kişiye kadının üzerine gitmemesi konusunda uyardık. Sonrasında olay bize döndü. Bıçak çıkartarak üzerimize yürüdü" dedi.

'KASTEN YARALAMA'YA TAKİPSİZLİK KARARI

Tüm bu yaşananlardan sonra Emrah Yılmaz metrodan inerek evine gitti. Kısa bir süre sonra da Kadıköy Asayiş Büro Amirliği'nce gözaltına alınan Yılmaz, Kartal'daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Tutuklandıktan sonra da avukatı aracılığı ile şikayetçi oldu. 25 Kasım 2021 günü adliyeye getirildiğinde orada bulunan kadın bir polis memurunun kendisini darp ettiğini, kafasını duvara sertçe vurduğunu iddia ederek şikayetçi oldu. Savcılık kamera görüntülerini inceledi. İddia edildiği gibi yaralama eylemin gerçekleşmediğini kaydederek, iddianın soyut olduğunu gözler önüne serdi. 'Kasten yaralama' suçundan başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...