Tgrt Haber
22 Aralık 2018 15:03

Metroların temizliği onlara emanet

İstanbul'da toplu ulaşımın en önemli ağlarından biri olan yer altı trenleri, her gün 100'ün üzerindeki görevli tarafından temizleniyor.

Metroların temizliği onlara emanet
metro,,istanbul,,temizlik,

İstanbul'da toplu ulaşımın en önemli ağlarından biri olan metrolar, her gün yapılan temizliğin ardından sefere başlıyor.

2 MİLYON YOLCU
Günde 4 bin 800 sefer yapan, yaklaşık 2 milyon kişinin kullandığı yer altı trenleri, belirlenen istasyonlar ve metro duraklarında görev yapan 100'ü aşkın görevli tarafından temizleniyor.

Metroların temizliği onlara emanet

HER GÜN İÇ VE DIŞ TEMİZLİK
Trenlerin dışında başlayan temizlik daha sonra içeride devam ediyor. Trenlerin içindeki tutamaçlar başta olmak üzere metal ve plastik tüm yüzeyler siliniyor, koltukların tozları süpürge ile alınıyor.

HAFTADA BİR DETAYLI TEMİZLİK
Sefere çıkan her metro, günlük temizliğinin yanı sıra her hafta detaylı şekilde dezenfektan maddelerle temizleniyor. Temizlik işlemlerinin ardından makiniste teslim edilen tren, İstanbulluların hizmetine sunuluyor.

Metroların temizliği onlara emanet

"GÖNÜL RAHATLIĞIYLA YOLCULUK EDEBİLİRLER"
Kirazlı Olimpiyat Başakşehir Metro Hattı İstasyon Şefi Recep Çakıroğlu, İstanbulluların güvenli şekilde yolculuk etmeleri için saat 21.00'den itibaren her hattın belirlenen araç yıkama alanlarında, çalışma yapıldığını anlattı.

Çakıroğlu, sefere çıkan metroların günlük temizliğinin yanı sıra haftalık ve aylık olarak da temizlendiğini belirterek, "Trenler ilk önce süpürülüyor, yağ ve kir çözücülerle yer zeminleri detaylı olarak temizleniyor. İç camları silindikten sonra ise vatandaşların hijyenik bir ortamda yolculuk etmelerini sağlıyoruz. Günde 4 bin 800 sefer yapan metrolarımız yaklaşık 2 milyon İstanbulluya her gün hizmet ediyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla yolculuk edebilirler." dedi.

Metroların temizliği onlara emanet

"ÇOCUKLARIM YAPTIĞIM İŞİ OKULLARINDA GURURLA DİLE GETİRİYOR"

İşçilerden Yahya Karaçoban, saat 21.00'de başladıkları mesailerini 05.00'te bitirdiklerini belirterek, vardiya saatine kadar yemek ve yarım saatlik çay molası dışında istasyonda temizlik çalışmaları yaptıklarını söyledi.

İşinin yoğun emek istediğini aktaran Karaçoban, "Kendi temizlediğimiz araçlara binmek bizi mutlu ediyor. Yolculuk esnasında metronun temizliğine ilişkin bir konu konuşulduğu zaman kulak misafiri oluyoruz. Bir eksiğimiz var ise dikkate alıyoruz. Çocuklarım okullarında yaptığım işi gururla dile getiriyor." diye konuştu.

Metroların temizliği onlara emanet

Karaçoban, yolcuları yerlere çöp atmamaları konusunda uyararak, "Metroda hepimiz nefes alıyoruz, kirletmeyelim. Metro bizlerin hizmeti için değerini bilelim." dedi.

Metroların temizliği onlara emanet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...