Tgrt Haber
11 Mart 2022 14:24 - Güncelleme : 11 Mart 2022 17:58

İstanbul'da milyonluk kuyumcu soygunu: 8 kişi yakalandı

İstanbul'da otomatik silahlarla bastıkları kuyumcudan 1 milyon liralık altını çalarak kayıplara karışan 8 kişi, Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

İstanbul Kağıthane'de 8 Mart tarihinde meydana gelen olayda, turuncu renkli bir ciple gelen kar maskeli 4 soyguncu otomatik silahla kuyumcuya girdi. Soyguncular kuyumcuya silah doğrultarak etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 2 dakika içerisinde silahın dipçiğiyle tezgahlarını kırdığı kuyumcudan yaklaşık 1 milyon lira değerinde altın çalıp kayıplara karıştı.

ÇALINTI CİP VE İKİZ PLAKA KULLANDILAR

Olayın ardından çalışma başlatan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldığında turuncu renkli bir ciple gelerek soygunu gerçekleştiren gaspçılardan birinde otomatik silah olduğunu diğer 3’ünde ise tabanca olduğunu tespit etmişti. Kaçarken havaya bir el ateş açtıklarını da belirleyen polis ekipleri, soyguncuların geldiği araçta takılı olan plakannın ikiz olduğu ortaya çıkmıştı.

İstanbul'da milyonluk kuyumcu soygunu: 8 kişi yakalandı

Devam eden çalışmalarda ise asıl plakalı aracın Arzu A.’ya ait olan cipin geçtiğimiz sene Eylül ayında Bakırköy’de çalındığı tespit edilmişti.

8 ZANLI YAKALANDI

Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alarak görgü şahitlerinin ifadelerine başvurdu. Ekiplerin yoğun şekilde süren çalışması sonucu gaspçıların önce eşkalleri ardından da kimlikleri tespit edildi. Polis ekipleri, adreslerini belirledikleri 8 şüpheliyi düzenledikleri operasyonda yakalayarak gözaltına aldı.

İstanbul'da milyonluk kuyumcu soygunu: 8 kişi yakalandı

OTOMATİK SİLAHLAR, TABANCA VE ALTINLAR BULUNDU

Şüpheliler gözaltına alınırken, yapılan aramalarda olayda kullanılan otomatik silah ve tabancalar ile 2 adet uzun namlulu silah ele geçirildi. Ayrıca şahısların çaldığı altınların bir kısmı da bulundu. Şüphelilerin Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ndeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...