Tgrt Haber
06 Ekim 2021 14:18

Milyonluk vurgun anı kamerada! 5 milyon 733 bin lirayı alıp kaçtı

Fatih'te İran uyruklu bir kişi, döviz bürosu olduğunu ve danışmanlık yaptığını söyleyerek kandırdığı İran uyruklu kadının 5 milyon 733 bin lirasını dolara çevirerek ülkesine kaçtı. Milyonluk vurgun kameraya böyle yansıdı.

Milyonluk vurgun anı kamerada! 5 milyon 733 bin lirayı alıp kaçtı
Milyonluk vurgun,para,hırsız,dolandırıcı

20 Eylül Pazartesi günü Fatih’te yaşanan olayda, 36 yaşındaki İranlı iş kadını Mahnoush J.M. 5 milyon 733 bin lirasını dolara çevirmek isterken dolandırıcıların eline düştü.

Döviz bürosu olduğunu iddia eden ve İran uyruklulara danışmanlık yapan Farzad K. M.’nin yanına gitti. Farzad, dolar kurunun yüksek olmasını bahane ederek, 5 milyon 733 bin lirayı kur düştükten sonra dolara çevirmesi gerektiğini söyledi. Bu durumu kabul eden Mahnoush paraları döviz bürosunda bulunan kasaya bıraktıktan sonra Farzad.K.M. ile oradan ayrıldı.

PARALARI ALIP KAÇTI

Olaydan bir gün sonra şüpheli Farzad K.M yanına bir arkadaşını alarak paraları kendisinin parasıymış gibi gösterip 173 bin dolar ve 60 bin lirayı nakit, geri kalan parayı ise Bİtcoin hesabına yatırılmasını istedi. Farzad K.M. olayı gerçekleştikten sonra İran'a kaçtı. İş kadını Mahnoush J.M., döviz kurunu öğrenmek için ofise gittiğinde Farzad K.M’nin bütün parasını alıp kaçtığını öğrendi. Şoke olan iş kadını durumu hemen polis ekiplerine bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Ekipler, Farzad K.M.'nin ortağı olduğu ileri sürülen Volkan K.’yı ve ofis sahibi C.A ve E.K’yi gözaltına aldı. Emniyete getirilen şüphelilerden C.A ve E.K adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Farzad K.M.’nin ortağı olan Volkan K. sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Milyonluk vurgun anı kamerada! 5 milyon 733 bin lirayı alıp kaçtı

Şüpheli şahsın paraları alma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...