Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ağustos 2021 12:32

MSB paylaştı: İşte düzensiz göçmenlerin Yunanistan tarafından ölüme itildiği anlar

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Yunanistan askerleri tarafından yakalanan düzensiz göçmenlerin, Türkiye sınırları içinde, üzerinde yaşam olmayan bir adaya bırakılarak ölüme terk edildiği görüntüleri paylaştı.

MSB paylaştı: İşte düzensiz göçmenlerin Yunanistan tarafından ölüme itildiği anlar
msb,,yunanistan,,göçmen,,kaçak,

Sığındıkları sahil güvenlik botu içinde, ülkelerinde bulamadıkları huzuru Avrupa'da aramak isteyen düzensiz göçmenlere yaptığı muamele ile adını sıklıkla duyuran Yunanistan, o insanları bir kez daha ölüme terk etti. Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinin aktardığı videoda, Yunanistan'a ait sahil güvenlik botunun, düzensiz göçmenleri Türkiye'ye ait ve üzerinde yaşam olmayan bir adaya bırakarak ölüme terk ettiği anlar yer alırken İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından kaydedilen görüntüler saniye saniye paylaşıldı.

ADAYA BIRAKIP KAÇTILAR

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgide, yurdun güney ve batısındaki orman yangınlarını tespit ve ilgili makamlara bildirmekle görevli İHA, Kaş açıklarında tespit ettiği hareketlilik üzerine uyarı verdi. Yunanistan sahil güvenliğine ait ait LS-134 botu, Kaş'ın güneyindeki Türkiye'ye ait Başak Adası'na yaklaştığını kaydeden İHA'nın görüntülerinde, sahil güvenlik botu içinde bulunan düzensiz göçmenlerin, üzerinde yaşamın olmadığı adanın kıyısına bırakıldıüı görüldü. Göçmenleri ölüme terk eden Yunan unsurları, herkesi bottan indirdikten sonra bölgeden uzaklaştı.

'ULUSLARARASI HUKUK VE KOMŞULUK İLİŞKİLERİNE UYGUN DEĞİL'

Yaşananlar İHA ile anbean görüntülenirken, bölgeye vakit kaybedilmeden Sahil Güvenlik Komutanlığına ait unsurlar yönlendirildi. Adada ölüme terk edilen göçmenler sahil güvenlik unsurları tarafından kurtarıldı.

Bakanlık kaynakları, Yunanistan'ın göçmenleri yaşam olmayan bir adaya bırakarak onları doğrudan ölüme terk ettiğinin altını çizdi. Yunanistan'a ait unsurların Ege'de göçmenlere yönelik insanlık dışı uygulamalarının ilk defa yaşanmadığına da vurgu yapan kaynaklar, Türkiye'nin orman yangınları ile yoğun mücadele ettiği bir dönemde Yunanistan tarafından yapılan söz konusu uygulamaların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerine uygun olmadığını da ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...