Tgrt Haber
26 Ekim 2021 10:31

Ses yarışmasına katılınca vurulmuş, Sibel Can adını duyurmuştu! Mutlu Kaya'dan yıllar sonra güzel haber

Sibel Can'ın jürisi olduğu 'Sesi Çok Güzel' yarışmasıyla adını duyurduktan sonra erkek arkadaşı tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan, doktorların 'yaşamaz' dediği Mutlu Kaya, 6 yıl sonra ayağa kalktı. Yaşadığı dram bununla da kalmadı. Ablası da erkek arkadaşı tarafından vurularak öldürülen genç kızın, bir avukatı da eşi tarafından katledildi. Diğer avukatı da kavgada öldürüldü. Mutlu Kaya adeta trajediden sağ çıktı.

Ses yarışmasına katılınca vurulmuş, Sibel Can adını duyurmuştu! Mutlu Kaya'dan yıllar sonra güzel haber
sibel can,ses yarışması,sesi çok güzel,mutlu kaya,silahlı saldırı

2015 yılında katıldığı ve Sibel Can'ın jüri üyeliğini yaptığı 'Sesi Çok Güzel' adlı yarışmayla tüm Türkiye'nin gönlünde taht kuran Mutlu Kaya, erkek arkadaşı tarafından Diyarbakır Ergani'de vurularak ağır yaralanmıştı.

Doktorların 'yaşamaz' dediği Kaya, aradan geçen 6 yılın ardından hayata tutunmanın sevincini yaşıyor. 

"HAYALLERİM İÇİN HAYATA TUTUNDUM"

Yaşama sevgisiyle bugünlere kadar gelen Kaya, 6 yıllık süreçte, yine erkek arkadaşı tarafından silahlı saldırıya uğrayan ablasını kaybetti, iki avukatı vurularak öldürüldü. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yine dde hayattan kopmayan 25 yaşındaki Kaya, Sabah'a verdiği röportajda, 'Hayallerimi gerçekleştirmek için hayata tutundum' dedi. 

Ses yarışmasına katılınca vurulmuş, Sibel Can adını duyurmuştu! Mutlu Kaya'dan yıllar sonra güzel haber
Mutlu Kaya'nın en büyük hayali, yağmurda tek başına yürüyebilmek ve saçlarını taramak.

"HİÇBİR ŞEYİN ESKİSİ GİBİ OLMAYACAĞINI BİLİYORDUM"

Silahlı saldırıya uğradıktan sonra 58 gün komada kalan Mutlu Kaya, ablası Songül Kaya'nın desteği ile hayata tutunabildiğinin altını çizdi. Yeniden şarkı söyleyebilmek ve hayallerini gerçekleştirmek için ayağa kalkan Kaya, tek başına küçük adımlarla yeniden yol almaya başladı. 

Herhangi bir hastane ve uzmandan tedavi desteği almadığını, yalnızca kendi isteği ve azmi doğrultusunda hastalık sürecini yendiğini belierten Kaya, hayatını karartan silahlı saldırının ardından doktorlar dahil herkesin öleceğini düşündüğünün altını çizerek, " Hastanelerde aylarca süren tedavinin ardından, benim ortaya koyduğum yaşama mücadelesiyle hayata tutundum. Ama o günden sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyordum." dedi. 

Ses yarışmasına katılınca vurulmuş, Sibel Can adını duyurmuştu! Mutlu Kaya'dan yıllar sonra güzel haber
Genç kızın ablası da erkek arkadaşı tarafından öldürüldü.

"ABLAM, DOKTORUM OLDU"

5 yıl boyunca evde, ablası Songül'ün yardımıyla tedavisini kendisinin üstlendiğini, hiçbir hastane ve uzmandan destek almadan ayağa kalkıp adım atabildiğini belirten Kaya, "Bu süre içerisinde fizik tedavime destek veren ablam Songül, doktorum oldu" şeklinde konuştu. 

5 YIL SONRA ABLASI ÖLDÜRÜLDÜ

Kardeşi Mutlu Kaya vurulduğunda onu hastaneye kadar sırtında taşıyan ablası Dilek Kaya ise Mutlu ile aynı kaderi paylaştı. Mutlu'nun vurulmasından 5 yıl sonra, 2020 yılında kendisi de erkek arkadaşı tarafından vurulan Dilek Kaya, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

"BEN GÜÇLÜ BİR KADIN ÖRNEĞİYİM"

Ablasının ölümünün kendisinde ikinci bir travmaya neden olduğunu belirten Mutlu, "Ablam öldükten sonra ne yerdeydim ne gökteydim. Onu öldüren kişinin duruşmasına gittim. 'Kadere bak' denilir ya, beni bu hale getiren kişi ile ablamı öldüren kişi ayrı ayrı dosyalar halinde aynı mahkeme salonunda yargılandı. Ablamın her duruşmasına gittiğimde, yaşadıklarım aklıma geldikçe bunlar bana güç verdi. Ben güçlü bir kadın örneğiyim" şeklinde konuştu.

Ses yarışmasına katılınca vurulmuş, Sibel Can adını duyurmuştu! Mutlu Kaya'dan yıllar sonra güzel haber
Mutlu Kaya'yı vuran kişi 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

"EN ÇOK SAÇLARIMI TARAMAYI ÖZLEDİM"

Hayallerini gerçekleştirmek için hayata tutunduğunu belirten Mutlu Kaya, "Hayallerin ne deseniz, öyle büyük hayaller değil, küçük ama benim için dünyalara değen hayallerdir. Yağmurda tek başıma yürümeyi özledim. En çok saçlarımı taramayı özledim. Ellerimle yemek yemeyi özledim" diye konuştu.

KAYA'NIN İKİ AVUKATI DA ÖLDÜRÜLDÜ

Mutlu Kaya'nın avukatı Müzeyyen Boylu da 19 Mayıs 2019'da doktor eşi tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Mutlu'nun diğer avukatı Armanç Arkaş ise 22 Haziran 2019'da bir kavga sırasında tabancayla vurularak öldürüldü.

MUTLU KAYA KİMDİR?

Sanatçı Sibel Can'ın yer aldığı ses yarışmasında dikkatleri üzerine çeken Mutlu Kaya, 2015 yılının Mayıs ayında Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde eski erkek arkadaşı Veysi E.'nin silahlı saldırısına uğradı. Başına isabet eden mermi ile ağır yaralanan Mutlu Kaya, kaldırıldığı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçirdiği ameliyatlardan sonra, 58 gün süren yoğun bakımın ardından taburcu oldu.

​Mutlu Kaya'yı vuran ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılan eski erkek arkadaşı Veysi E. şu an cezaevinde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...