Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2022 10:40 - Güncelleme : 17 May 2022 13:07

Nisa Mihriban bebeğin annesiyle ilgili yeni gelişme: Babasının kim olduğunu bilmediğim bebeğe bakmam

Pendik’teki boş bir araziye terk edilen ve ATT Büşra Durmaz tarafından süt annelik yapılan Nisa Mihriban bebekle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Nefes borusundan dışarı delik açılarak nefes alması için süreç başlatılan Nisa bebeğin annesinin ailesi ve anneannesi ile ilgili yürek burkan detaylar ortaya çıktı.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
Nisa Mihriban bebeğin ismi mahkeme tarafından Ebrar Nil olarak değiştirildi.
pendik,bebek
Nisa Mihriban bebeğin ismi mahkeme tarafından Ebrar Nil olarak değiştirildi.

Pendik’teki boş bir araziye terk edilen ve ATT Büşra Durmaz tarafından süt annelik yapılan Nisa Mihriban bebekle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Nefes borusundan dışarı delik açılarak nefes alması için süreç başlatılan Nisa bebeğin anneannesi ile ilgili yürek burkan detaylar ortaya çıktı.

İstanbul Pendik’te 29 Mart tarihinde boş bir arazide, terk edilmiş halde bulunan bebek, bölgeye giden ATT Büşra Durmaz aracılığıyla tüm Türkiye tarafından tanındı. Durmaz’ın süt annelik yaptığı, ardından bakım evine yerleştirilen ve mama ile boğularak hayati tehlike geçiren Nisa Mihriban bebeğin onu terk eden ailesi hakkında yeni bilgilere ulaşıldı.

DERSLERİ KÖTÜ OLDUĞU İÇİN OKULU BIRAKMIŞ

Kök hücre nakli yapılan ve nefes borusuna dışarı delik açılarak yeni bir nefes alma deliği elde etme işlemi için süreç başlatılan Nisa bebeğin annesi Ebru S., yakalandıktan sonra tutuklandı. 3 kardeşin ortancası olduğu ve ortaokulu okumasının ardından dersleri kötü olduğu gerekçesiyle okulu bıraktığı öğrenilen Ebru S.’nin 2019’da Uğur T. İsimli bir adamla tanıştığı ortaya çıktı.

Nisa Mihriban bebeğin annesiyle ilgili yeni gelişme: Babasının kim olduğunu bilmediğim bebeğe bakmam

KIZIYLA İLETİŞİMİ KESMEDİ

Ailesi izin vermemesine rağmen Uğur T. İle evlenmek için evden kaçan Ebru S., dini nikah kıyarak adamın ailesinin yanına yerleşti. Bu süreçte Ebru S.’nin annesi, kızıyla iletişimi kesmedi. Eşi kızmasına rağmen kızıyla görüşmeye devam eden Nisa Mihriban bebeğin anneannesi, sık sık kızıyla görüştü.

“SOKAKTA KALMASINDANSA CEZAEVİNDE KALMASI DAHA İYİ”

Uğur T.’nin ailesiyle birlikte, toplam 9 kişi yaşadıkları evde bir kız bebek dünyaya getiren Ebru S., şiddet gördüğü gerekçesiyle bebeğini bırakarak evden ayrıldı. Ebru S.'nin annesi ise bu süreçte, kızının her daim yanında olduğunu ancak babasının kim olduğunu bilmediği torununa bakamayacağını belirterek Nisa bebeğini bakımını kabul etmediği öğrenildi.

Üstelik anneanne, öz kızı Ebru S. için, "Sokakta kalmasındansa cezaevinde kalması onun için daha iyi" ifadelerini kullandı.

Nisa Mihriban bebeğin annesiyle ilgili yeni gelişme: Babasının kim olduğunu bilmediğim bebeğe bakmam

‘TEDBİRLER ALINARAK NAKLEDİLMESİ GEREK’

Nisa bebeğin sağlık durumu ise tüm Türkiye’nin yakından ilgilendiği bir konu haline geldi. Uzmanlar, Nisa bebek hakkında bakım ve sağlık tedbiri alınmasını, yaşına ve durumuna uygun bir kuruluşa nakledilme durumunun ise değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koydu.

Talihsiz bebeğin sağlık durumuna ilişkin bilgilerin yanı sıra mahkemelerin Nisa bebekle ilgili kararlar verdiği de belirlendi.

UYGUN KURUMA YERLEŞTİRİLECEK

Nisa Mihriban Y. olarak konulan isim, tespit üzerine Ebrar Nil S. olarak değiştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ise, bebeğin korunmaya muhtaç çocuk statüsünde değerlendirilip acil koruma altına alınmasını talep etti.

Bakırköy Çocuk Mahkemesi, Nisa bebeğin acilen koruma altına alınmasına, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yaş durumuna uygun bir kuruma yerleştirilmesine karar verdi.

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...