Tgrt Haber
06 May 2021 12:46

Nisan ayında yağışlar yüzde 48 azaldı

Türkiye'de nisan ayında yağışlar uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 48, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 azaldı. Türkiye'de nisan ayında yağışlar uzun yıllar ortalaması ve geçen yılın aynı dönemi göre azaldı.

Nisan ayında yağışlar yüzde 48 azaldı
Türkiye,,nisan ayı yağışları

Türkiye'de nisan ayında yağışlar uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 48, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 azaldı. 

Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 azaldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye'de uzun yıllar nisan ayı yağış ortalaması 59,1 milimetre olarak ölçüldü.

Geçen yıl nisan ayında 49,9, bu yılın nisanında 30,7 milimetre yağış düştü.

Buna göre Türkiye'de nisan ayında yağışların, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 48, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 azaldığı tespit edildi.

Birçok bölgede yüzde 80’den fazla azalma gösterdi

Nisan yağışları Antalya'nın batısı, Burdur, Isparta, Denizli, Aydın'ın kuzeyi, Marmaris, Malatya, Elazığ, Van, Ağrı, Muş, Bitlis çevreleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tamamına yakınında normallerine göre yüzde 80’den fazla azalma gösterdi.

Batı Karadeniz sahil kesimi, Kırklareli’nin kuzeyi ve Nallıhan çevreleri ise yüzde 100’den fazla artış göstererek kayıtlara geçti.

Nisan ayında en az yağış 5 milimetre ile Şanlıurfa'da, en fazla yağış 105 milimetre ile Düzce'de ölçüldü.

Normaline göre yağışlarda en fazla azalma ise yüzde 92 ile Batman'da kayıtlara geçti.

Geçen yılla kıyaslandığında yağışlar en fazla Marmara ve Ege bölgelerinde arttı. Bu nisan yağışlar sadece Marmara bölgesinde artış gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...