Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ekim 2021 12:41

Oğulları boşandı, kendileri evsiz kaldı! Yaşlı çift tapulu evlerini mahkeme kararıyla terk etti

Rize'de oğlu ile gelini arasındaki anlaşmazlığın mahkeme salonunda bitmesi üzerine yaşlı çift evsiz kaldı. Mahkeme kararı ile kendi tapulu evinin gelinine tahsis edildiğini belirten 80 yaşındaki Havva Gür, eşiyle birlikte senelerce çalışarak bu evi aldıklarını ve şu an eşinin yatalak olduğunu, buna rağmen kapıya konduklarını anlattı.

Oğulları boşandı, kendileri evsiz kaldı! Yaşlı çift tapulu evlerini mahkeme kararıyla terk etti
rize,gelin,tapulu ev,yatalak hasta

Rize'de oğlu, gelini ve torunlarıyla aynı evde yaşayan yaşlı çift, eşlerin geçimsizliği ve boşanma kararında ortada kalan taraf oldu. Evi müşterek kullanan ancak tapunun kendi üzerlerine olduğunu belirten 80 yaşındaki Havva Gür, eşinin yatalak olduğunu fakat yine de kapının önüne konduklarını belirterek gelinlerinin kendilerini tapulu evlerinde istemediğini öne sürdü.

Yatalak olan babasının hizmetini yapan ve bunun için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından görevlendirilen İslam Gür, eşi ile anlaşamadığı için boşanma aşamasına geldi. Çiftin boşanma davasının görüldüğü Rize Aile Mahkemesi ise kadının ayrı yaşamakta kararlı olduğuna ve tarafların Yeniköy Mahallesi sınırları içerisinde olan müşterek konutunun ise kadına tahsis edilmesi kararını verdi.

TAPULU EVİNDEN KOVULDU

Karar nedeniyle ise oğulları yanlarında oturan ve evin tapu sahibi olan yatalak hasta Asım Gür ve eşi Havva Gür ise kendi evlerinin gelinlerine tahsis edilmesi nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Gelinlerinin kendilerini tapulu evlerinde istemediğini iddia eden anne Havva Gür aynı zamanda geliniyle yaşadığı tartışma nedeniyle de davalık oldu.

Oğulları boşandı, kendileri evsiz kaldı! Yaşlı çift tapulu evlerini mahkeme kararıyla terk etti
Boşanma aşamasında olan İslam Gür, 'Babamla annemin olayla alakası yokken nasıl evden çıkartılabiliyorlar?' diyerek duruma tepki gösterdi.

"ÇOCUKLAR GİTTİ 10 DAKİKA SORA POLİS GELDİ"

Olayı anlatan İslam Gür, meselenin kendi meselesi olduğunu ancak annesi ve yatalak babasının evsiz kaldığını dile getirerek olayı şöyle anlattı:

"Ben eşimle boşana aşamasındayım. Yazları tarım nedeniyle köye çıkıyoruz, kışın aşağıya iniyoruz. Biz Aile ve Sosyal Politikalar’dan yardım aldığımız için babamı izinli olarak köye çıkarttık, 11. ayın 1’inde izni dolduğu için aşağıya indirdik babamı. Geçtiğimiz pazartesi günü eve girdik, kendi anahtarımız ile. Büyük kızım ile küçük kızım geliyor, kapıyı ablam açtı. Büyük kızım, küçük kızıma hadi dön geriye deyince ben de küçük kızıma seslenerek ‘Gel deden burada’ dedim. Apartmandan aşağıya bağıra bağıra gittiler. Onlar gitti 10 dakika sonra polis geldi. Bizim kimlik numaralarımıza baktılar ve uzaklaştırma yada koruma kararı olmadığını gördüler. Sonra polisler gittiler. Ondan sonra tekrar geldiler, ellerinde aile mahkemesinin evi boşanma aşamasında olan eşime tahsis ettiğine dair bir evrakla yanımıza geldiler. Dedim 'Tamam bu bizim için geçerli, abla biz çıkalım'" dedi.

Oğulları boşandı, kendileri evsiz kaldı! Yaşlı çift tapulu evlerini mahkeme kararıyla terk etti
Hasta olduğu için yataktan kalkamayan Asım Gür, yıllarca yaşadığı kendi evinden çıkarıldı.

"2 GÜN İDRARIN İÇİNDE KALDI, BİR BARDAK SU DAHİ VERMEDİ"

Annesi ile babasını evde bıraktıklarını ancak kız kardeşi ile kendisinin evi terk ettiğini dile getiren Gür "Polis zorla annemle babamı çıkarmak istedi ama annem ile babamı çıkarmadık, biz ablamla beraber çıktık. Ertesi gün savcılıktan izin alarak, 2 tane polisle birlikte gittik. Ben boşanma davası aşamasında ki eş olduğum için beni eve sokmadılar. Kadın ilk gece hiçbir şey demedi onlara ama sabah kalktı anneme hakaret etmeye, küfür etmeye başladı. İkinci günü polis ev gidiyor, babam altına kaçırmış. 2 gün orada idrarının içerisinde kaldı babam, hiçbir şey yapmadı, 1 bardak su dahi vermedi ona. Polis gittiğinde baktı ki gerçekten bu adam perişan halde. Ondan sonra polis onları oradan uzaklaştırdı ve benim annem ve babamı tapulu evinden çıkardılar. Eşimle ben boşanma aşamasında olabiliriz, bunun kararını yargı verir. Bu onunla benim aramdaki sıkıntı. Babamla annemin olayla alakası yokken nasıl evden çıkartılabiliyorlar. Bunu ben merak ediyoru"” şeklinde konuştu.

Oğulları boşandı, kendileri evsiz kaldı! Yaşlı çift tapulu evlerini mahkeme kararıyla terk etti

"60 YIL ÇALIŞANIN EVİ YOK, GELİNİM ÇALIŞMADAN EV SAHİBİ OLDU"

Oğlunun eşi ile olan sıkıntısı nedeniyle kendilerinin 55 yıl çalışarak aldıkları evden çıkmak zorunda kaldıklarını ifade eden anne Havva Gür ise “Eşimle birlikte 55 yıl çalıştık Rize Merkez’den bir ev alalım dedik. Tek oğlumuz var, o da bizimle oturur, bize hizmet eder diye düşündük. Öyle oldu ki eşim hasta oldu. 2 yıldır yatalaktır. Oğlumla gelinimin arası bozuldu. Yatıştırmaya çalıştım ama hiçbiri beni dinlemedi. Açmışlar boşanma davası. Ben yanlarında değilim, hiç karışmadım, beni ilgilendirmez. Biz içeriye girdiğimizde o gün evde yoktu. Ev müşterek olduğundan hepimizde anahtar vardı. Biz bilmiyorduk gelin bizi içeriye sokmayacak, ev gelinin üzerine tahsis olmuş diye. Geldi eve o akşam bir şey demedi. Sabah ‘Ne yüzle geldin buraya, evin mi vardı ki geldin buraya’ dedi. 60 yıl çalışanın evi yok gelinim hiç çalışmadan ev sahibi oldu. Bu evde ne oğlumun ne gelinimin 5 kuruşu yok. İkimiz çalışmış almışız kocamla. ‘İlla da evden çıkacaklar’ dedi başka bir şey demedi. Yatalak eşim ile birlikte sokakta kaldım. Yatıramam, kaldıramam” ifadelerini kullandı.

Polislerin yardımı ile çağrılan ambulans vasıtası ile eşini kendi evlerinden alarak kızının evine getirdiğini dile getiren Havva Gür, “Hastamı alıyorum, kızıma getiriyorum diye imza attım. ‘Çıkacaksın buradan, çare yok. Emir bu. Bizim edeceğimiz bir şey yok’ dedi bana polisler” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...