Tgrt Haber
01 Ocak 2022 15:14

Karikatürist Okan Nasuhoğlu'nun ölümündeki sır perdesi aralandı! İntihar mı, cinayet mi?

Genç karikatürist Okan Nasuhoğlu'nun başına poşet geçirilmiş olarak ölü bulunmasının ardından başlatılan savcılık soruşturması tamamlandı. Ünlü ismin şüpheli ölümünde helyum düzeneğine rastlanırken Nasuhoğlu'nun intihar sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi.

Karikatürist Okan Nasuhoğlu'nun ölümündeki  sır perdesi aralandı! İntihar mı, cinayet mi?
okan nasuhoğlu,karikatürist,helyum gazı,intihar,cinayet

Ataşehir'deki bir otel odasında, helyum gazı düzeneğiyle başına poşet geçirilmiş halde bulunan genç karikatürist Okan Nasuhoğlu'nun şüpheli ölümüne ilişkin savcılık soruşturması tamamlandı. Nasuoğlu'nun intihar mı ettiği yoksa cinayete mi kurban gittiği herkes tarafından merak konusu olurken olayla ilgili bir başkasının kusurlu eyleminin olmadığını belirten savcılık, suçlu bulunmadığı gibi ölümü şüpheli kılabilecek iddia, iz veya delile de rastlanmadığını vurgulayarak dosya hakkında takipsizlik kararı verdi.

HELYUM GAZIYLA GELEN ÖLÜM

İstanbul Ataşehir'de lüks bir otelde kalan 31 yaşındaki Okan Nasuhoğlu, 17 Haziran günü otel görevlileri tarafından ölü olarak bulundu. Ölüm yöntemi herkesi şoke eden genç karikatüristi bulan görevliler, Nasuhoğlu'nun başına bağlanmış bir poşet, poşetin içinde de hortum bulunduğunu söyledi. Hortumun bir diğer ucu ise helyum gazı düzeneğine bağlıydı. Tüm şeklindeki helyum gazını gören otel görevlileri vakit kaybetmeden polis ekiplerine haber verdi. Sağlık ekiplerinin ilk kontrolünün ardından Nasuhoğlu'nun hayatını kaybettiğini belirlendi.

'POLİSE' NOTUYLA 7 SAYFALIK MEKTUP

Sabah'ın haberine göre, olayın ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada, Okan Nasuhoğlu'nun ölümü kayıtlara 'şüpheli' olarak geçti. Böylece genç karikatüristin intihar mı ettiği yoksa bir cinayete mi kurban gittiği araştırılmaya başlandı. İlk bulgulara göre Nasuhoğlu'nun hemen yanı başında 7 sayfalık bir intihar mektubu bulundu. Mektubun giriş sayfasında karikatür çizildiği, 'polise' notuyla bırakıldığı belirlendi. Mektupta Nasuhoğlu'nun intiharından kimsenin sorumlu olmadığına dair duygusal bir yazı ele alındığı öğrenildi. Savcılık dosyaya intihar mektubunu kendisinin yazıp yazmadığını belirlemek için kendi el örneği bulunan yazıların temin edilmesini istedi. Grafoloji yöntemi ile yapılan inceleme sonucunda mektubu karikatürist Nasuhoğlu'nun kaleme aldığı belirlendi.

İNTİHAR MI, CİNAYET Mİ?

Savcılığın incelenmesini talep ettiği husus sadece bununla sınırlı değildi. Soruşturma kapsamında otele ve Okan Nasuhoğlu'nun odasına giriş çıkış kayıtları, otel ziyaretçi defterleri ve genç karikatüristin telefon kayıtları da incelemeye alındı. Ancak şüpheli bir duruma rastlanmadı. Böylece dosyada intihar mı, cinayet mi sorusunun yanıtı netlik kazandı.

'ŞÜPHELİ İDDİA, İZ VEYA DELİL YOK'

Savcılık, ilk etapta olay yerinde yapılan incelemede ölümü şüpheli kılabilecek iz yada bulguya rastlanmadığını belirtti. Otopsi sonucuna göre ölümün helyum gazı soluması sonucu gerçekleştiği kaydedilirken, Okan Nasuhoğlu'nun intihar etmesi sonucu vefat ettiği ifade edildi. Olayla ilgili bir başkasının kusurlu eyleminin olmadığını belirten savcılık, bir suçlunun bulunmadığı gibi ölümü şüpheli kılabilecek iddia, iz veya delile rastlanmadığını vurgulayarak takipsizlik kararı verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...