Tgrt Haber
22 Ağustos 2019 09:08

Okul servisiyle mülteci kaçakçılığı yaparken yakalandı

Edirne'de polisin takibe alarak Yunanistan sınırında durdurduğu İstanbul plakalı okul servis minibüsünde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 Suriyeli kaçak göçmen yakalandı.

Okul servisiyle mülteci kaçakçılığı yaparken yakalandı
okul servisi,,kaçakçılık,,mülteci,

Edirne İl Emniyet  Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün gece yarısı kente gelen İstanbul plakalı okul servis minibüsü takibe aldı.

Kente girdikten sonra Yunanistan'ın sınırında bulunan Üyüklütatar köyü yoluna giren minibüs, polis ekipleri tarafından durdurularak aranmaya alındı. Minibüs sürücüsü Bülent A., gözaltına alınırken, 15 kişilik araçta yapılan aramada aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 30 Suriyeli kaçak göçmen gözaltına alındı.

Okul servisiyle mülteci kaçakçılığı yaparken yakalandı

Minibüse el koyan polis, sürücü Bülent A.'yı kelepçeledi. Kaçak göçmenler ise polis memurunun kullandığı el konulan minibüsle birlikte sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Suriyeli göçmenler sağlık kontrolü ve emniyetteki işlemlerinin ardından Edirne Göç İdaresi’ne teslim edildi.

Okul servisiyle mülteci kaçakçılığı yaparken yakalandı

Sağlık kontrolünden geçirilen minibüs sürücüsü Bülent A., gazetecilerin sorusu üzerine, evli ve 3 çocuk babası olduğunu söyleyerek, "Göçmenleri Karakasım köyüne götürecektim. Sadece bana bin lira para verdiler. Gelirim yok, kiracıyım. Pişmanım" dedi.

Göçmen kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan Bülent A., ile ilgili soruşturma sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...