Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 18:04

Öldürdüğü eşinden hamile olduğunu öğrendi

Balıkesir’de 2 çocuk annesi Rümeysa Aydın, kocası Murat Aydın’ı şiddet ve cinsel saldırı gördüğü iddiasıyla öldürdü. Olayın ardından tutuklanan Aydın’ın bir buçuk aylık hamile olduğunu öğrendi.

Öldürdüğü eşinden hamile olduğunu öğrendi
Balıkesir

Acı olay Balıkesir’in Karesi ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre 2 çocuk annesi Rümeysa Aydın kocası Murat Aydın’dan şiddet ve cinsel saldırı görüyordu. Rümeysa Aydın kendisini savunmak üzere havaya ateş etmek istediği sırada kocası Murat Aydın’ı yanlışlıkla vurdu. Rümeysa Aydın’ın avukatı Neslihan Çallıoğlu, Murat Aydın’ın uyuşturucu madde kullandığını ve karısı Rümeysa’nın kendisini aldattığına yönelik kafasında kurgu oluşturup, eşine sürekli şiddet uyguladığını ifade etti. Maktul Murat Aydın’ın olay günü eşi Rümeysa’yı kendisini aldattığın itiraf etmesi için baskı kurarken yaşanan kavgada vurduğunu belirten Avukat Neslihan Çallıoğlu, müvekkilinin 1,5 aylık hamile olduğunu ve tutuksuz yargılanması üzerine başvuruda bulunduklarını söyledi.

“MAHKEMEDEN HENÜZ SES ÇIKMADI”

Cezaevinde bulunan Rümeysa Aydın’ın 1,5 aylık hamile olduğunun belirlendiğini de kaydeden avukat Neslihan Çallıoğlu, çocuğun maktul Murat Aydın’ın cinsel saldırısı üzerine olduğunu belirtti. Çallıoğlu, Rümeysa Aydın’ın bebeği doğurmak istediğini de ifade ederek, “Bundan sonra yaşanan olaylarda Rümeysa ilk şokla beraber bütün detayları verememişti bize. Kendisiyle cezaevinde görüştüğümüzde hamilelik durumu olduğunu söyledi. Zira yaklaşık 1,5 ay önce maktul Rümeysa’ya cinsel saldırıda bulunmuş ve bu cinsel saldırı hadisesi de yine ifadelerde yer almıştı. Öyle ki maktul Rümeysa’yı cinsel saldırı sırasında bıçakla yaralamış ve olayın meydana geldiği yatakta bu bıçak izleri hala mevcut. Bu konuda yine bizim elimizde fotoğraflarla da sabit bir durum. Rümeysa’ya hamilelik testi yapıldı. Yapılan hamilelik testinde 1,5 aylık hamile olduğu tespit edildi. Bundan sonra biz Rümeysa’nın bu özel durumu da dikkate alınarak tutuksuz yargılanmasını talep ettik. Maalesef bir karar gelmedi. Henüz tahliyesine ilişkin olumlu neticelenen bir süreç yok. Tabii bu Covid tedbirleri kapsamında değerlendirdiğimizde Covid'in anne ve bebek üzerindeki olumsuz etkileri ve gerek anne, gerekse de bebekte ölümle sonuçlanabilir hadiselere neden olması nedeniyle biz Rümeysa’nın tutuksuz yargılanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı

Öldürdüğü eşinden hamile olduğunu öğrendi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...