Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 16:16

Orman işçisinin telsiz anonsu herkesi ağlattı: Son dakikaya kadar ayrılmayacağım

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 9 gündür devam eden yangını söndürme çalışmasında görev alan orman işçisinin telsizden yaptığı anons herkesi ağlattı.

Orman işçisinin telsiz anonsu herkesi ağlattı: Son dakikaya kadar ayrılmayacağım
yangın,antalya,manavgat,işçi

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki ormanlık alanda, günlerdir devam eden yangına müdahale sürüyor. Görevli ve gönüllülerin canla başla mücadele ettiği yangında yaşanan bir diyalog ise dinleyen herkesi ağlattı. Yangına müdahale eden bir arazöz ekibinin yükselen alevlerin arasında yaşadıkları zor anların yansıdığı telsiz konuşmalarında, bir işçinin son dakikaya kadar bölgeden ayrılmayacaklarını söylemesi, sahadaki mücadeleyi de gözler önüne serdi.

Manavgat'ta, 28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahaleler sürerken orman işçileri, zaman zaman birden yükselen alevler karşısında hayati tehlike atlatıyor. Kimi zaman alevlerin ortasında kalan işçiler, sarp ve tehlikeli arazilerde kullandıkları telsizlerle koordine oluyor.

'ARAÇ YANACAK' ANONSU

Kızıldağ Mahallesi'nde, yerleşim yerlerini de tehdit eden ormanlık alandaki yangına müdahale eden S30 kodlu bir arazöz ekibi, birden yükselen alevlerin arasında kaldı. Yaşadıklarını telsizde amirlerine aktararak hava desteği isteyen ekibin çağrısı üzerine Yangın Yönetim Merkezine yapılan anonsta "Acil olarak S30'un olduğu yere helikopterin su atması gerekiyor, araç yanacak." uyarısı yapıldı.

Orman işçisinin telsiz anonsu herkesi ağlattı: Son dakikaya kadar ayrılmayacağım

"TEHLİKELİ DURUM VARSA TERK ET"

Endişeli ses tonuyla tekrar destek isteyen arazöz ekibine, "Tehlikeli bir durum varsa aracı terk et. Helikopter su atacak." yanıtı verildi.

"SON DAKİKAYA KADAR AYRILMAYACAĞIM"

Arkadaşlarının araç dışında olduğunu belirten arazöz ekibinden bir işçi, telsiz anonsunda,"Onlar gelmeden gitmem buradan, helikopter gelsin su atsın" ifadelerini kullandı. Orman İşçisine bu kez, "Özgür, helikopter geliyor, güvenli bölgeye kaç, aracı boşalt." talimatı verildi.

Orman işçisinin telsiz anonsu herkesi ağlattı: Son dakikaya kadar ayrılmayacağım

Ekip arkadaşları adına konuşan işçinin, "Son dakikaya kadar ayrılmayacağım bölgeden, helikopter su atsın" anonsunu duyan mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Anonsun ardından alana kısa sürede helikopterle müdahale edildiği, büyük tehlike atlatan işçilerin yangına müdahaleye devam ettiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...