Tgrt Haber
25 Nisan 2019 17:21

Osmanlı sergisi Japon medyasında

Japonya'da düzenlenen "Hazineler ve Osmanlı İmparatorluğu'nda Lale Geleneği" sergisi kapsamında Türkiye'den getirilen eserler, Japon medyasında geniş yer aldı.

Osmanlı sergisi Japon medyasında
japonya,,osmanlı sergisi,

Tokyo'da halen sergilenmekte olan "Hazineler ve Osmanlı İmparatorluğu'nda Lale Geleneği" sergisine ilgi büyük. Japon iş dünyasının önemli yayınlarından günlük 2.5. milyon tirajlı NIKKEI gazetesi, Tokyo’da sergilenmekte olan Topkapı Sarayı / Osmanlı hazineleri sergisi ile ilgili iki sayfalık özel haber yayınladı. Gazetede, “Türkiye'nin en büyük hazineleri özel eki”, “Osmanlı İmparatorluğu'nun refah kanıtı”, “Doğu kültürü Batı kültürü ile buluşuyor” ,“Çiçekli lale kültürü” başlıkları yer aldı. 
Tokyo'nun en önemli sergi salonlarından olan National Art Center of Tokyo'da (Tokyo Ulusal Sant Merkezi) sergilenen eserler 186 parçadan oluşuyor. Tokyo Ulusal Sanat Merkezi'nde 20 Mayıs'a kadar açık olacak sergi, 14 Haziran-28 Temmuz arasında ise Kyoto Modern Sanatlar Müzesi'nde tarih ve sanat meraklılarını ağırlayacak. 

Osmanlı sergisi Japon medyasında

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...