Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ağustos 2021 08:45

Otobüste korona virüs alarmı: Covid-19 testi pozitif kadın, temaslı eşi karantinaya alındı

Kırıkkale'de şehirler arası otobüste yapılan 'HES kodu' sorgusunda, Covid-19 PCR testi pozitif olan kadın ve temaslı eşi ile bir yolcu yakalandı. Riskli gruptaki yaşlı çift, "Ne olursunuz bizi bırakın. Öteberim var kokar gözünü sevdiğim" diyerek ekiplere dakikalarca dil döktü.

Otobüste korona virüs alarmı: Covid-19 testi pozitif kadın, temaslı eşi karantinaya alındı
Kırıkkale,,HES kodu,,temaslı,

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen şehirlerarası otobüsle yolculuk yapan kadın ve temaslı eşi ile bir yolcu, 4 bin 50'şer lira ceza uygulanarak karantinaya alındı.

TEMASLI OLDUKLARI TESPİT EDİLDİ

Tokat'tan İzmir'e giden yolcu otobüsü, Kırıkkale'nin Delice İlçesi Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde durduruldu. Jandarma ekiplerince, Covid-19 tedbirleri kapsamında sürücü ve yolcuların HES kodu sorgulaması yapıldı. Otobüste seyahat eden T.Ç'nin PCR testi pozitif, kocası K.Ç. ile yolculardan Buğra G'nin (18) ise temaslı olduğu tespit edildi.

FİRMAyA 12 BİN 150 LİRA CEZA

Jandarma, durumu İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerine bildirdi. Trafik kontrol noktasına gelen filyasyon ekipleri, karantina kuralını ihlal eden yaşlı çift, temaslı yolcuya 4 bin 50'şer lira ceza yazdı. HES kodu sorgulamadan otobüse yolcu kabul eden firmaya da otobüs 12 bin 150 lira idari para cezası uygulandı.

NE OLURSUSUNUZ BİZİ BIRAKIN

Bagajdaki gıda malzemelerine çok para verdiklerini belirten riskli gruptaki yaşlı çift, ekiplere dakikalarca dil döktü. Temaslı eşi K.Ç, "Perişan oluruz biz buralarda. Yiyecek olmasa tamam gözünü sevdiğim Ne olursunuz bizi bırakın. Öteberim var kokar" diyerek ekipleri ikna etmeye çalıştı.

PCR testi pozitif olan kadın, temaslı kocası ve bir yolcu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı yurtta karantinaya alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...