Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2021 18:22

Kargo gemisi Beykoz açıklarında makine arızası yaptı

Beykoz açıklarında makine arızası nedeniyle sürüklendikten sonra kıyıya yakın mevkide demir atan Panama bandıralı kargo gemisini kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kargo gemisi Beykoz açıklarında makine arızası yaptı
Panama bandıralı kargo gemisi

İstanbul'dan Rusya'nın Kavkaz Limanı'na giden Panama bandıralı 190 metre uzunluğunda, 26 bin 828 groston ağırlığındaki "Petra Star" adlı kargo gemisi Riva açıklarında makine arızası yaptı.

Geminin kaptanının yardım çağrısı üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma 8 ve Kurtarma 11 römorkörleri bölgeye sevk edildi.

Kargo gemisi, akıntının da etkisiyle bir süre sürüklendikten sonra kıyıya yakın mevkide demir attı.

Çevre kirliliğinin yaşanmadığı olay sonrası ekiplerin bölgedeki kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada geminin saat 16.55'te makine arızası verdiği ve Yön Burnu açıklarında sürüklenmeye başladığı kaydedildi.

Gemiden yapılan yardım talebinin ardından, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı TCSG-906 Sahil Güvenlik botu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Nene Hatun Acil Müdahale gemisi, Kurtarma-8 ve Kurtarma-11 römorkörlerinin ivedilikle olay mahalline yönlendirildiği belirtildi.

 Açıklamada, "Makinesi çalışır durumda olan gemi bu saat itibarıyla karaya oturmamıştır. Kara tahlisiye (Can kurtarma) ekiplerimiz olay bölgesinde hazır durumdadır." ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...